Başkanımız Sezer Huysuz, ‘Spor Her Yerde’nin konuğu oldu


29/01/2019 15:19

Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz, Cansu Canbaz’ın sunduğu ve TRT Spor ekranlarında yayınlanan ‘Spor Her Yerde’nin konuğu oldu.

Canlı yayınlanan programda Başkanımız Huysuz, 2019 yılı çalışmaları ve olimpiyat hazırlıkları konularında açıklamalarda bulundu.

Başkanımız Huysuz, 2018 yılının değerlendirmesiyle başlayan açıklamalarında, “Uzun aralardan sonra gerek büyükler gerekse gençler kategorilerinde dünya şampiyonalarında (Kayra Sayit, Vedat Albayrak, Bilal Çiloğlu, Mert Şişmanlar) kürsüde yer alarak, madalyalar elde ettik. 2019  yılında genel başarıların üstünde sonuçlar elde etmek için çalışmalarımıza şimdiden başladık” dedi.

2020 Tokyo Olimpiyatlarında en az üç madalya beklendiğini ve judoka katılımı olarak şu anda 5 barajı aşan olmak üzere 3-4 judocu daha katarak yarışmalarda madalya yönünden başarılı olmak istediğimizi dile getiren Huysuz, “Zor bir serüvene, bugünden başlayarak olimpiyatlara kadar sıkı hazırlıklar ve müsabakalar yapacağız. Ortak çalışma kampları ile Milli takımlarımızı bu büyük organizasyona en iyi şekilde hazırlayacağız” ifadesini kullandı.

‘Erken Yaşta Spora Judo ile başla’ projesi ile MEB, Gençlik Spor Bakanlığı ve Judo Federasyonu olarak ilkokullarda çocuklarımıza spor kültürünü ve sporun bir meslek olduğunu aşılayacaklarını kaydeden Federasyon Başkanımız, “Ayrıca Dünya Judo Federasyonu (IJF) ile de ortak çalışma ile ülkemizde 20 ile, minder, judogi ve antrenör desteği sağlayacağız” diye konuştu.

Başkanımız ayrıca TRT Spor 2 kanalının hayata geçmesiyle de amatör sporlara büyük katkılar sağlayacağını ve naklen yayınlar sayesinde de sponsorların çoğalacağına dikkat çekti.