Başkanımız Huysuz, Prof. Dr. Bingür Sönmez’e siyah kuşağını takdim etti.


23/01/2019 14:26

Federasyonu Başkanımız Sezer Huysuz, Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı dünyaca ünlü isim Prof. Dr. Bingür Sönmez'e siyah kuşağını düzenlenen törenle takdim etti.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Merkezi'nde düzenlenen törende, Başkanımız Sezer Huysuz, Prof. Dr. Bingür Sönmez, Federasyonumuzun İstişare Kurulu Başkanı Zihni Papakçı ile milli judokalar ve eski yöneticiler katıldı.

Judoyu çok sevdiğini ve çok değerli hocalarla çalıştığını ifade eden Prof. Dr. Sönmez; “1967 yılında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde judoya başladım. Çok değerli hocaların elinde yetiştik. Dersler ağırdı, sarılık geçirmiştim ve 1971'de kahverengi kuşakta judoyu bırakmak zorunda kaldım. Sistemden çok uzaklaştım. Ancak, Zihni Papakçı'nın gayretleriyle federasyon başkanımıza bilgi verildi. Federasyonumuz vefa örneği gösterdi ve 50 yıl sonra bir sporcusunu unutmayıp kuşağını sınavsız veriyor. Hayalim gerçekleşti. Çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra müsabakalara da gelerek, gençlere ödüllerini vereceğim” dedi.

Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz ise, Sönmez'in çok değerli bir isim olduğunu kaydederek, “Geçmişinde spor olan insanları; yeni kuşağa örnek göstermek için çabalıyoruz. Sporla eğitimin bir arada gideceğini göstermek istiyoruz. Bundan sonra Türk judosu adına Bingür Sönmez hocamızdan faydalanacağız. Umarım beraber güzel projelere imza atarız. Bingür hoca, judocu kardeşlerimize örnek olacaktır” diye konuştu.

Sezer Huysuz, Zihni Papakçı ile eski Federasyonu Başkanımız İbrahim Öztek, siyah kuşağını Bingör Sönmez'in beline taktı. Başkanımız ardından Prof. Dr. Sönmez'e sertifika ve plaketini verdi.