3., 4. ve 5. Kademe Antrenör Gelişim Semineri sona erdi.


29/12/2018 15:32

İki gün Ankara’da süren 3., 4. Ve 5. Kademe Antrenör Gelişim Semineri tamamlandı.  Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz, düzenlenen seminere 450’ye yakın antrenörün katılım sağladığını ifade ederek, “Sizler birer judocu çıkarırsanız elde edilen sayı ile judomuz daha dikkat çekici olur. 2018 yılında madalya yönünden verimli geçti. Sizler, kazanılan madalyaların mimarları arasında yer alıyorsunuz. Sistemli bir programla 8-10 yıl ilerisinin judokalarını yetiştirmek için çalışıyoruz. Bu vesile ile 2019 yılının daha başarılı geçmesini dilerim” dedi.

Seminere katılan antrenörler ilk olarak; otelde çocuklara ve yetişkinlere yönelik cinsel taciz ve istismara karşı önleyici eğitiminde H.Ü. Spor Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Canan Koca, Sporda Dopingle Mücadele konusunda Sağlık ve Dopingle Mücadele Kurulu Başkanımız Uzman Doktor Turgay Demiray bilgilendirmede bulundu. Ardından Mustafa ve Kemal Altıntaş (motovasyon ikizleri) tarafından motive edici hicivleri içeren gösteri sunuldu.

Gelişim Seminerinin son gününde ise 19 Mayıs Spor Kompleksinde bulunan judo salonunda uygulamalı olarak, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ile Eğitim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, müsabakalarda uyulması gereken kurallar ve teknik konularda yenilikleri anlattılar. Daha sonra seminere katılan antrenörlere katılım belgeleri; Federasyonumuz Genel Koordinatörü Mesut Kapan, MHK Başkanı ve Eğitim Kurulu Başkanı tarafından verildi.