Huysuz, “2020 Olimpiyatlarında 3 madalya alabilecek gücümüz var”


28/12/2018 22:28

TRT Spor’da yayımlanan ve moderatörlüğünü Yasin Dallı yaptığı  ‘Ajans saati’ programında; AA Spor Haberleri Yayın Yönetmeni Ersin Şihan, DHA Spor Müdürü Uğur Demirkırdı ve İHA Spor Müdürü Mustafa Karagöl’ün sorularına yanıtlayan Başkanımız Huysuz, 2020 Tokyo Olimpiyatlarında 3 madalya alabilecek düzeyde judokamız bulunduğunu açıkladı.

Bakanımız Huysuz ile birlikte programa katılan Dünya Gençler Şampiyonu judokamız Bilal Çiloğlu da kendisine büyük hedefler koyarak bu doğrultuda ilerlediğini belirtti.

Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz, Şihan, Demirkırdı ve Karagöl tarafından yöneltilen soruları şöyle yanıtladı:

“2018 yılını başarılı bir şekilde güzel tamamladık. Uluslar arası müsabakalar, asıl amacımıza ulaştığımız müsabakalar oldu. 200 madalya kazandık. Bilal Çiloğlu, 24 yıl aradan sonra Türk judosunun Gençlerdeki en büyük madalyasını kazandı.

2020 Tokyo olimpiyatlarında yarışabilecek kotayı 5 judocumuz geçti. Bu sayı 8-9’a kadar yükselebilir. Tokyo’da 3 madalya alabilecek düzeydeyiz ve olimpiyatlarda bunu taçlandıracağız. Türkiye, dünya sıralamasında iyi durumda. Bu tesadüf ve şansla değil. Judoda antrenman periyodunu sistemli hale getirerek, kategoriler arasındaki durumu eşitleyerek onların sürekli hazır olmalarını sağlayacağız. Bizden önceki federasyon başkanımız Fatih Uysal’ın attığı temellere bizler ufak rötuşlar yaptık ve başarıları yukarıya taşıdık. 4 yıl gibi kısa zamanda olimpiyatlara sporcu yetiştiremezsiniz. En az 12 yıllık bir çalışma gerekli. Rol model sayımız çoğaldıkla, judoya ilgi daha da artacak.  Her zaman daha iyi imkanlar sunmak için çalışıyoruz. Galatasaray judoda rekabetti arttırdı. Devletimiz tesisler yaptı, malzeme verdi sıkıntı yaşamıyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız, Bakanımız, bakan yardımcılarımız ve Genel Müdürlüğümüz sporun her konusuna hakimler.”

73 Kg’da Gençler Dünya Şampiyonu judokamız Çiloğlu da kendisine büyük hedefler koyarak bu doğrultuda ilerlediğini belirterek sözlerine şunları ekledi:

“Bu şampiyonluğu elde etmeden önce Belarus’ta tapılan ortak çalışma kampında sakatlık yaşadım. Ve bir buçuk ay gibi kısa zamanda uygulanan başarılı fizik tedavi sonrası maça çıktım. İlk maçta korkum vardı. Ancak bu turu kolay geçtikten sonra finalde Japon rakibime karşı son 3 saniye kala durumu eşitledim ve altın skorda maçı kazandım. Böylece Gençlik kariyerimi altın madalya ile tamamladım.”