19 Mayıs 1919 100.Yıl Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası sürüyor.


26/01/2019 16:46

Samsun’da devam eden; 19 Mayıs 1919 100. Yıl Ümitler Türkiye Şampiyonası’nın ikinci gününde; Kocaeli bölgesi judokaları üstünlüklerini sürdürdü. Atatürk Spor Salonu’nda devam eden müsabakaların sabah bölümünde eleme maçları yapıldı. Kocaeli bölgesi judokaları 4 altın, 2 gümüş ve 6 bronz madalya ile birincilikteki yerlerini korudular. İstanbul bölgesi  2 altın, bir gümüş ve 1 bronz madalya ile ikinciliğe yükseldi. Antalya ise  birer altın, gümüş ve bronz madalta ile üçüncü sırada yer aldı.

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, Samsun Valisi Osman Kaymak’a,  organizasyona ev sahipliği yapmalarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Vali Kaymak, böylesi anlamlı bir tarihin 100. Yılında düzenlenen Ümitler Türkiye Şampiyonası’nda misafirleri ağırlamaktan dolayı ayrı bir gurur duyduklarını ifade ederek, ‘Judocularımıza başarılar diliyorum’ dedi. Samsun GHSİ Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu açılışta yaptığı konuşmasında, judonun sevgi, saygı ve disiplini bir arada bulunduran ayrı bir branş olduğunu vurguladı. Federasyon Başkanı Huysuz ise, bağımsızlık meşalesinin yakıldığı Samsun’da bu organizasyonu yaparak, 100. yılını kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Açılış törenin ardından yapılan final karşılaşmaları sonunda dereceye giren judokalar şöyle belirlendi:

Kadınlar:

52 Kg: 1. Mevheş Şahinoğlu (Trabzon), 2. Gülnaz Çelik (Kocaeli), 3.Ayşenur Tuncay (Kocaeli), 3. İ. Merve Koçyiğit (Konya).

57: 1. Özlem Yıldız (Iğdır), 2. Ayşenur Karadağ (Rize), 3. Hümeyra Şeras (Trabzon), 3. Şilan Bitgin (Manisa).

63: 1. A. Mediha Yeksan (İstanbul), Kübra Konuk (Aksaray), 3. Fidan Ögel (Manisa), 3. Habibe Ayfonlu (Balıkesir).

Erkekler:

66 Kg: 1. N. Hüseyin Çetinkoz (Kocaeli), 2. Sedat Durmuş (Sakarya), 3. A. Sait Balcı (Burdur), 3. Semih Gürsoy (Ordu).

73 Kg: 1. M. Hüdayi Özgürbüz (İstanbul), 2. Musa Şimşek (İzmir), 3. Kerem Şimşek (Kocaeli), 3. İsmail Yılmaz (Manisa).

Şampiyona yarın; kadınlar:  70 ve +70, erkekler:  81, 90 ve +90 Kg’da yapılacak karşılaşmalarla son bulacak.