Başkanımız Sezer Huysuz ve Milli judocumuz Kayra Sayit; Ordu BŞB Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ziyaret


21/02/2021 12:04

Ülkemizi judoda, kadınlar +78 kiloda Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunlarında temsil etme kotasını garantileyen Kayra Sayit, Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz ile birlikte Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’i makamında ziyaret etti.

Türkiye adına ilk olarak katıldığı 2016 Avrupa Judo Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Sayit ziyarette, “Olimpiyatta madalya almayı hedefliyorum. Tabii ki herkes gibi ben de şampiyon olmak istiyorum” dedi.

Türkiye’yi ve Ordu’yu katıldığı birçok turnuvada başarıyla temsil eden ve tanıtan Kayra’nın dereceleriyle gururlandıklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Güler, “Ordu’nun spor alanında yeni başarıları elde etmesi için üzerimize düşen ne görev varsa yapacağız. Kayra Sayit ile bundan sonraki süreçte daha kapsamlı çalışmamalara imza atacağız. Ordu, bir spor kenti olarak gelecek yıllardan isminden çok bahsettirecek” diye konuştu.

Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz, Kayra Sayit'in olimpiyat hazırlıklarının iyi gittiğini aktararak, “Netice olarak bizim en büyük hedefimiz bu yıl olimpiyat. Çünkü Kayra'nın önceki olimpiyatlarda beşinciliği vardı. Ama bu olimpiyatta inşallah Ülkemizi hem de güzel Ordu’muzu kazanacağı madalya ile taçlandıracak” dedi.

Nezaket ziyaretinde Başkanımız Sezer Huysuz’a, Ordu’nun efsane judocuları Hülya Şenyurt, Neşe Şensoy, Serkan Türker ve teknik ekip eşlik etti.