Tel Aviv Grand Slam yarın başlıyor


17/02/2021 14:46

Türkiye’nin, 7 kadın ve 5 erkek olmak üzere 12 judoka ile temsil edileceği Tel Aviv Grand Slam müsabakaları yarın başlıyor.

Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları’na puan ve kota hakkı taşıyan organizasyonun ilk gününde, kadınlar 48 kiloda Gül Kader Şentürk, 52 kiloda İrem Korkmaz, 57 kiloda Hasret Bozkurt ve Özlem Yıldız, erkekler 60 kiloda Salih Yıldız ile Mihraç Akkuş madalya mücadelesi yapacaklar.

20 Şubat’ta sona erecek Tel Aviv Grand Slam’de, 60 ülkeden 174 kadın, 248 erkek olmak üzere toplam 422 judocu kürsü için yarışacak.

Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz, bu organizasyon öncesi olimpik kadroda yer alan kadın ve erkek judocuların ortak çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları’na kadar olan sürece kadar Uluslararası Judo Federasyonu’nun (IJF) belirlediği maç takvimlerinde yer alan müsabakalarda tatamiye çıkacak sporcularımızın, performanslarını iyi değerlendireceklerine inanıyoruz. Olimpiyat yolunda gerek bireysel kilolarda gerekse ülke kotası açısından judocularımız motivasyonlarını üst seviyeye taşıyacaklardır” dedi.

Tel Aviv Grand Slam’de madalya mücadelesi yapacak judocularımızın müsabaka günleri şöyle:

19 Şubat Cuma

Kadınlar: 63 kiloda Habibe Afyonlu, 70 kiloda Minel Akdeniz,

Erkekler: 81 kiloda Muhammed Mustafa Koç.

20 Şubat Cumartesi

Kadınlar: +78 kiloda Kübranur Esir,

Erkekler: 100 kiloda Mert Şişmanlar, +100 kiloda Cemal Erdoğan.