‘Spor Her Yerde’ye Başkanımız Huysuz ve judocumuz Çiloğlu konuk oldu.


02/10/2018 16:19

TRT Spor ekranlarında canlı olarak yayınlanan ‘Spor Her Yerde’ programına katılan Federasyon Başkanımız ve 73 Kg’daki judokamız Bilal Çiloğlu, proğram sunucusu Damla Uğurtürk’ün sorularını yanıtladılar.

Başkanımız Huysuz, göreve geldiği günden bu yana alt yapıdan büyüklere kadar tüm kategorilerde başarılı derecelere ulaştığımız ifade ederek, “Dolu dolu başarılı sonuçlarla bir yarışma yılı geçiriyoruz. Gidişatımız güzel. Ülkemize kazandırdığımız madalyalar bizleri gururlandırıyor” dedi. Huysuz ayrıca son büyükler dünya şampiyonasında erkeklerde 17, kadınlarda ise 15 yıl aradan sonra madalya elde etmemizin, federasyon çalışmalarının karşılığı olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

“Devletimizin gücünü sporcularımıza vermeye devam ediyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın spora verdiği destek ve önem doğrultusunda imkanları en iyi şekilde değerlendiriyoruz. 2020 Tokyo Olimpiyatları öncesi Simonoseki Belediyesi ile yaptığımız protokolle, olimpiyat kafilemiz oyunlardan önce Japonya’da son hazırlık çalışmalarını gerçekleştirecek. Ayrıca 26 Ekim’de içinde salonların yer aldığı federasyon binamızın açılışını yapacağız. Bu süreçte Japonya’dan gelecek olan üç antrenör, ufak yaş gruplarına seminer verecek. Ayrıca Japonya tarafından da Suriyeli çocuklara malzeme yardımı yapılacak.”

Tedavisi süren ve Bahama’da yapılacak Dünya Gençler Şampiyonası’na yetişmeye çalışan 73 Kg’daki judocumuz Bilal Çiloğlu da, 2018 yılına iyi başladığını ve devamını getirerek yılı madalyasız kapamak istemediğini kaydetti. Çiloğlu, sıkletinde yer alan Japon judokaları örnek olarak almadığını, çünkü onların hedefindeki rakipleri olduğunu sözlerine ekledi.