15 yıllık madalya hasreti, Bakü’de Albayrak ile sonlandı.


23/09/2018 17:53

Türk Judosu, 15 yıl aradan sonra Dünya Şampiyonası’nda üçüncülük kürsüsünde yer almanın mutluluğunu yaşadı. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de devam eden şampiyonanın dördüncü gününde erkeklerde tatamiye çıkan 81 Kg judokalarımızdan Vedat Albayrak, bronz madalyanın sahibi oldu.

En son 2003 yılında Tokyo’da Neşe Şensoy’un elde ettiği bronz madalyadan sonra günümüze kadar Dünya Şampiyonalarında kürsüden uzak kalan Ay-yıldızlı judocularımızın hasretini Albayrak sonlandırdı. Albayrak, ilk turu bay geçti. İkinci maçında Karadağlı, üçüncü turda Lüksemburglu, dördüncü turda Rus, çeyrek finalde geçen yılın dünya şampiyonu Alman A. Wieczerzak’ı ipponla yenerek yarı finalist oldu. Bu turda dünya sıralamasında ilk sırasında yer alan İranlı Saeid Mollaei ile başa baş mücadele çıkaran ve normal süresi puansız geçen müsabakanın altın skorunda bir anlık hata yapan Albayrak, bronz madalya için Polonyalı D. Swarnowiecki ile karşılaştı. Rakibini ipponla yenen Vedat Albayrak, bronz madalyanın sahibi oldu.

Şampiyonada yarın erkekler 90 Kg'da Mikail Özerler tatamiye çıkacak. Özerler ilk turda Gineli A. Millimono ile karşılaşacak.