Avrupa Açık’ta Salih Yıldız’dan ‘Altın’ madalya


10/9/2022 19:50

2024 Paris Yaz Olimpiyatları’na puan kazandıran müsabakalar arasında yer alan ve Avrupa Judo Birliği (EJU) maç takviminde yer alan Avrupa Açık müsabakaları İtalya’nın Riccione kentinde başladı.

35 ülkeden 148 kadın ve 228 erkek judocunun madalya mücadelesinde birinci gün tatamiye çıkan judocularımızdan erkekler 60 kiloda Salih Yıldız sıkletinde altın madalya ile birincilik kürsüsüne çıktı.

Yıldız, ilk turu bay geçti. İkinci maçta İtalyan Rocco Terranova’yı ipponla yendi. Üçüncü turda Türkmenistanlı Jemshit Hojamov’u waza-ari puanıyla, çeyrek finalde Azerbaycanlı Nazir Talibov’u ipponla (3 shido) yenerek yarı finale yükseldi. Judocumuz bu turda İtalyan Simone Aversa’yı ipponla yenerek finalist oldu. Altın madalya müsabakasında Azerbaycanlı Rovshan Aliyev’i altın skorda ipponla yenerek sıkletinde altın madalya ile birincilik kürsüsüne çıktı.

Kadınlar 57 kiloda Hasret Bozkurt, bronz madalya karşılaşmasında Fransız Ophelie Vellozzi’ye yenildi ve sıkletinde beşinci oldu.

Avrupa Açıkta yarın kadınlar: +78 kiloda Kübranur Esir ve Sebile Akbulut ile erkekler 81 kiloda Muhammed Mustafa Koç ve 90 kiloda Ömer Kemal Aydın tatamiye çıkacaklar.