Erman Gürgen’den bronz madalya


18/08/2021 18:54

Ümitler Avrupa Şampiyonası’nın devam ettiği Letonya’nın başkenti Riga’da ikinci gün müsabakaları sonunda erkekler 73 kiloda Erman Gürgen bronz madalyanın sahibi oldu. Kürsü müsabakasında Sloven Nik Purnat’ı altın skorda waza-ari puanıyla yenen judokamız sıkletinde üçüncülüğünü ilan etti.

Gürgen ilk turda İtalyan Alessandro Sorelli’yi ipponla yendi. İkinci turda Gürcü Vakhtang Pavliashvili’ye yenildi ve repesaja kaldı. Repesajlarda sırasıyla Kıbrıs Rum kesiminden Orthodoxs Spantios’u ve Azerbaycanlı Mammadrza Hajizade’yi ve son olarak Sırp Mihajlo Simin’i ipponla yenerek bronz madalya mücadelesi hakkı elde etti. Sloven Nik Purnat ile bronz madalya için karşılaşan Gürgen altın skorda rakibini yendi ve madalyaya uzandı.

Kadınlar, 52 kiloda Meryem İclal Arslan repesaj turunda Hollandalı Julie Beurskens’e; erkekler 66 kiloda Emre Karaduman  repesaj finalinde Letonyalı Emils Potapovs’a, kadınlar 57 kiloda Reyhan Oğuz ikinci turda Finlandiyalı Louna-Luima Seikkula’ya yenildi.

Şampiyonanın son gününde kadınlar +70 kiloda Elif Başkut ve Öznur Efe; erkekler +90 kiloda İbrahim Tataroğlu ve Recep Ergin, madalya mücadelesi yapacak.