Gençlerden 1 altın 2 bronzlu kapanış


20/06/2021 19:31

Gençler Avrupa Judo Kupası’nın son gününde tatamiye çıkan judocularımızdan 57 kiloda Özlem Yıldız altın, 52 kiloda Buketnur Karabulut ile erkeklerde 90 kiloda Ömer Kemal Aydın bronz madalya kazanırken, erkekler +100 kiloda Münir Ertuğ beşinci oldu. Türkiye, toplamda 2 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya ile ülke sıralamasında üçüncü oldu.

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da sona eren müsabakaların ikinci gününde kadınlar 57 kiloda Özlem Yıldız ilk turu bay geçti. 2. Turda Hollandalı, çeyrek finalde Macar, yarı finalde İsviçreli rakiplerini ipponla yenerek finalist oldu. Yıldız, finalde Fransız Marta Fawaz’ı ipponla yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

52 kiloda Buketnur Karabulut, ilk turda maç yapmadı. 2. turda Bulgar rakibini yendi. Çeyrek final müsabakasında yenildi ve repesaja kaldı. Bu turda Polonyalı ve İspanyol rakiplerini yenen Karabulut, Macar Rebeka Keller ile bronz madalya mücadelesinden ipponla galip ayrıldı ve üçüncüğü elde etti.

Erkekler 90 kiloda Ömer Kemal Aydın, ilk turda Kıbrıs Rum Kesiminden, ikinci maçında Hollandalı, çeyrek finalde Hırvat rakiplerine üstünlük sağladı ve yarı finale çıktı. Bu turda Macar Gergely Nerpel’e yenildi. Bronz madalya karşılaşmasında Çekyalı Martin Bezdek’i waza-ari ile yenerek kürsüdeki yerini aldı.

Erkekler +100 kiloda Münir Ertuğ, ilk turda Sloven, çeyrek finalde Macar rakiplerini yenerek yarı finale yükseldi. Fransız Tieman Diaby’e altın skorda yenilen Ertuğ, bronz madalya maçında Sırp İgor Vracar’ı altın skorda mağlup oldu ve beşincilikte kaldı.

Tatamiye çıkan judocularımızdan kadınlar 57 kiloda Hasret Bozkurt, erkekler 81 kiloda Musa Şimşek repesaj müsabakalarında, kadınlar 48 kiloda Hanife Özcan ve erkekler 90 kiloda Ahmet Çuhadar ilk tur maçlarını kaybettiler.