TSYD Ankara Şubesi’nce Tokyo Olimpiyat Oyunları Medya Günü düzenlendi


16/06/2021 11:04

Japonya Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro, GSB Sporcu Yetiştirme Daire Başkanı Selçuk Çebi, TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Bağbaşı, Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz ile diğer federasyon başkanları ve sporcular, TSYD Ankara Şubesi’nin düzenlediği ‘Tokyo Olimpiyat Oyunları Medya Günü’nde buluştu.

Başkanımız Sezer Huysuz, Büyükelçi Kazuhiro ile olimpiyat sürecinde ikili ilişkiler ve Tokyo’da yapılan ortak çalışma kampları hakkında sohbette bulundu.

Medya Günü’nün açılış konuşmasında Japonya Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro, olimpiyatlarda Türk takımını her yarışta destekleyeceğini belirterek “Olimpiyatlara sadece 38 gün kaldı. Oyunlar 23 Temmuz – 8 Ağustos tarihleri arasında, Paralimpik Oyunları ise 24 Ağustos – 5 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Yeni korona virüsü yenmek için küresel birliğin bir kanıtı olarak bu Olimpiyatlar dünya dayanışmasının sembolü olacaktır. Türk takımını her yarışta Türk halkıyla birlikte desteklemek ve heyecanı paylaşmak istiyorum. Ancak, lütfen Japon takımını sadece Japonya – Türkiye karşılaşmalarında desteklememe izin verin. Türk sporculara yarışmalarda başarılar dilerim” dedi.

GSB Sporcu Yetiştirme Daire Başkanı Selçuk Çebi, bugün itibariyle Türkiye’nin 87 kotası bulunduğunu belirterek, “105-110 arası kota planlamamız var. Madalya alabilecek, şampiyon olabilecek ve kendilerini 2019 -2020 yılında Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında ispatlamış birçok sporcumuz var ve inşallah bu anlamda bir tarih yazmak istiyoruz ve başaracağız” ifadelerini kullandı.

TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Bağbaşı, “Olimpiyat kurulu ve Japon hükümetine teşekkür ediyoruz ellerinden gelen bütün gayretleri sarf ettiler oyunların ertelenmemesi için. Olimpiyatlara katılacak tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.
TSYD Ankara Şubesi Başkanı Ercan Ata, “Olimpiyatlara 38 gün gibi süre kaldı, iddialı ülkelerden birisiyiz. Hedeflerimiz çok büyük, inşallah bu hedeflerimizi gerçekleştiririz” dedi.