Antrenör Vize Semineri yapıldı


07/12/2019 17:20

Federasyonumuzun faaliyet programında yer alan 2020 Antrenör Vize Semineri, 400 katılım ile gerçekleşti. Hizmet Binamızda düzenlenen semineri, Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Eğitim Daire Başkanı Selçuk Çebi,  ile federasyonumuz eski başkanı Fatih Uysal yakından takip etti. Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz, Ömer Altınsoy ile Fatih Uysal’a 5. Dan diplomalarını takdim etti.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Başkanımız Huysuz, özellikle bu yıl Ümit Milli takımda elde edilen büyük başarılarda katkıları bulunan antrenörleri tebrik ederek, tüm antrenörlerin Türk judosuna katkılarının yadsınamayacağını ifade etti. Başkanımız ayrıca, yeni judocuların kazanılması için canla başla çalışan antrenörlerin çalışmalarına desteklerinin devam edeceğini kaydetti.

Teknik Kurul Başkanı Deniz Şilli, hazırlanan istatistik veri bilgilerinin antrenörlere büyük destek sağlayacağını belirttiği seminerde konuşmacı olarak Prof Dr. Canan Koca, ‘Sporda cinsel istismarı önleyici tedbirler’i; Spor psikologu Esra Karagöz, ‘Sporcuların psikolojik olarak müsabakalara hazırlanmalarını’; Doç. Dr. Önder Karakoç, ‘Özel antrenman bilgisi ve sakatlıkları önleme çalışmaları’ ile MHK Başkanı Mehmet Yılmaz, hakem ve oyun kuralları hususunda açıklamalarda bulundu.