Ümit Milli judokalar, Bakan Kasapoğlu’nun huzuruna çıktı


06/12/2019 16:33

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Dünya Şampiyonası, Avrupa Şampiyonası ve Avrupa Gençlik Oyunları Festivali’nde (EYOF) dereceye giren Ümit Milli Judo takımımızı ve antrenörleri kabul etti.

Bakanlık binasında gerçekleşen kabulde,  Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz, Milli takım Koordinatörü ve Teknik Direktörleriyle buluşan Bakan Kasapoğlu, olimpiyat yolunda daha sık bir araya geleceklerini ifade etti.

Kasapoğlu yaptığı konuşmasında, “Sizleri olimpiyata hazırlama yönünde yoğun gayretimiz var. İşbirliğimizi, iletişimimizi çok daha güçlü tutacağız. Judodaki performans artışı, popüler olarak yükselişi ayrı bir sevinç kaynağı oldu bizlere.  Pek çok branşta olduğu gibi judoda da heyecanımızı yukarıya taşıyoruz” dedi.

Judo’da son yıllarda elde edilen ve kazanılan başarılara değinen Bakan Kasapoğlu, “Yaşattığınız sevinçler, madalyalarınız çok önemli. Bundan sonraki süreçte de el birliği ile bu sevinçleri uluslararası müsabakalar ve olimpiyatlarda yukarıya taşıyacağız. Spor bizler için çok önemli sporu herkesin hayatına sokmamız lazım. Sporun yaşı yok, herkesi yaşına ve motivasyonu göre farklı branşlarla uğraşabilir. Ben olanakları güzel değerlendirdiğimize inanıyorum. Sporcu olarak, başarıya odaklanıyoruz ama diğer yönlerden de kendimizi geliştirmeliyiz. Okuyacağız. Sporcu bursunu geçen hafta ilan ettik. İnşallah istediğiniz bölümlerde, hem spor yapıp hem de eğitim hayatında iddianızı devam ettireceksiniz. Sizler birer rol modelsiniz. Başarılarınızla örneksiniz. Hem başarılarınızla hem kariyerinizle, çok güzel örnekler olarak gençlerimize örnek olacaksınız. 2019’da önemli başarılar var. Bu yıl 191 madalya var. 90’a yakın gümüş, 68 altın. Bu madalya sayısı kolay bir rakam değil. Sizlerin, hocalarınızın, federasyonumuzun gayreti var. Ailelerinizi de tebrik ediyoruz. Bu bir aile çalışması, özverinin eseri. Bu tabloda emeği olan herkesi tebrik ediyorum. Judo’da Tokyo’da başarılar göstereceğinize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz, başta cumhurbaşkanı olmak üzere bakanlığımızın katkılarıyla elde edilen başarılarla ülke olarak gururlandığımızı ifade ederek, camia ve yönetim olarak, “Tokyo Olimpiyatlarında madalya kazanacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Ümit Milli Judo Takımımız daha sonra Bakan Yardımcısı Haza Yerlikaya tarafından kabul edildi. Yerlikaya, “Sizlere olan güven ve desteğimizin ne kadar yerinde olduğunu kazandığınız başarı ve madalyalarla kanıtladınız. Sizler, 2024 Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil etmeye aday kadronun çekirdek yapısı olarak başarılarınız devamını temenni ediyorum” dedi.