EJU’dan judokalarımıza övgü.


29/07/2019 11:24

15. Avrupa Gençlik Olimpiyat Yaz Festivali’nin (EYOF) düzenlendiği Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de karma takımlarda Türkiye’nin şampiyonluğu, Avrupa Judo Birliği (EJU) web sitesinde övgüyle dile getirildi.

Web sitesinde yapılan değerlendirmede şu ifadelere yer verildi:

“Bir önceki Ümitler Avrupa Şampiyonası’nda takımlarda bronz madalya elde eden Rusya burada Türkiye ile final maçında eşleşti ve gümüş madalya alarak EYOF takımlar mücadelesini kapattı.

Türkiye bireysel müsabakalardaki üstün performansını bu maçlarda da sürdürdü ve güçlü rakibi Rusya ile iki favori takım olarak finallere kaldı. Rusya Kadın takım antrenörü İgor Shkarin, buraya Dünya Şampiyonası hazırlık maksadıyla as takımımızdan yoksun vaziyette geldiklerini ama iyi mücadele ettiklerini söyledi.

Türkiye bizden daha iyiydi ve altın madalyayı hak etti. “En üst seviye bir takım dahi kurulsa Türkiye’yi bu maçlarda yenebilir miydi?” sorusu ister istemez soruluyor. Muhtemelen bu durum imkansız gözüküyor. Çünkü Türkiye inanılmaz bir performansla yenilgisiz bir karma takımlar müsabakası geçirdi ve Musa Şimşek ve Özlem Yıldız gibi güçlü sporcularıyla altın madalyayı göğüslemeleri kaçınılmaz oldu.

Antrenörler Furkan Othan ve Erdal Doğan, EYOF’da en son Avrupa Şampiyonası’nda boy gösteren sporcuların neredeyse tamamıyla yer aldıklarını, takımlarda elde edilen bu büyük başarının aslında sürpriz olmadığını ve önümüzdeki Dünya Şampiyonası için de benzer bir güzel sonuçla yarışacaklarına inandıklarını belirttiler.”

https://www.eju.net/news-detail/undefeated-turkey-take-yet-another-mixed-teams-title/6573