EYOF’ta judonun açılış 2 altın ve bir gümüş madalyayla.


24/07/2019 18:36

15. Avrupa Gençlik Olimpiyat Yaz Festivali’nin (EYOF) sürdüğü Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, judonun ilk gününde judokalarımız madalya açılışını; 2 altın ve bir gümüş madalya ile yaptı.

Tatamiye çıkan Merve Azak (altın), Berat Bahadır (altın) ve Müberra Güneş (gümüş) kürsü yapan isimler oldular.

Kadınlar, 44 kiloda Merve Azak ilk turu bay geçti. Çeyrek finalde Romen rakibini altın skorda, yarı finalde Hollandalı rakibini waza-ari puanıyla yendi ve finale çıktı. Finalde, Bulgar rakibi Anastasiia Balaban’ı maçın bitimine son 19 saniye kala ipponla yenen Azak, altın madalyanın sahibi oldu.

Erkekler 55 kiloda Berat Bahadır, altın madalya öncesi ilk turu maç yapmadan geçti. İkinci turda Sloven, çeyrek finalde Hollandalı, yarı finalde Macar rakiplerini ipponla yendi ve altın madalya mücadelesi hakkı kazandı. Finalde Belçikalı Robbe Demets’i normal süresi 1-1 sona eren müsabakanın altın skor bölümünde ipponla yenen Bahadır, altın madalyaya ulaştı.

Kadınlar 40 kiloda Müberra Güneş madalya yolunda ilk müsabakasında yarı finalde Moldovalı rakibini ipponla yendi ve finalist oldu. Finalde Romen Giorgia Hagianu’ya normal süresi 1-1 sona eren karşılaşmanın altın skor bölümünde yenildi ve gümüş madalya ile sıkletinde ikinci oldu.

60 kiloda Muhammed Demirel bronz madalya için karşılaştığı Güney Kıbrıslı Georgios Balarjishvili’ye son saniyede yenildi ve beşinci oldu.

EYOF Bakü 2019 judoda ikinci gün kadınlar 57 Kg’da Özlem Yıldız, 63 Kg’da Habibe Afyonlu ile erkekler 73 Kg’da Musa Şimşek tatamiye çıkacak.