Mihraç Akkuş ödülünü aldı.


14/06/2019 09:57

Sporun Devleri Buluşuyor’ ödül töreninde, 2018 yılının başarılı sporcu, yönetici, teknik adam, kulüp, kurum ve kuruluşlarına ödülleri takdim edildi.

Ülke TV’nin düzenlediği ödül organizasyonda törene Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz’da katılırken, judokamız Mihraç Akkuş, 2018 yılının başarılı sporcuları arasında yer alarak ödülünü aldı.

Geceye katılan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yaptığı konuşmada, “Son 17 yılda yapılan yatırımlar dünyanın en gelişmiş ülkeleriyle karşılaştırıldığında devrim niteliğinde” dedi. Bakan Kasapoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ülkemiz, Avrupa'da 20 milyon gençle dünyanın en genç ve en dinamik nüfusuna sahip ülkelerden biri. Gençlerimiz bizler için önemli. Sporu tabana yaymak gibi ve ülkemizin spor kültürü açısından gelişmesini tamamlama amacımız var. Son 17 yılda yapılan yatırımlar dünyanın en gelişmiş ülkeleriyle karşılaştırıldığında devrim niteliğinde. Cumhurbaşkanımızın sporun içinden gelmesi, sporu sporcuyu önemsemesi yatıyor. Kulüpler ve federasyonlar bakanlığımız açısından önemli kurumlar. Dünyanın en yeni, en modern ve en kaliteli tesislerine sahibiz. Tüm vatandaşlarımızı tesislerimize bekliyoruz. Federasyonlarımızın kurumsallaşması noktasında, yönetimlerin şeffaflaşması, etkinliklerinin ve verimliliklerinin arttırılması noktasında çok büyük çalışmalarımız olacak. Onlara büyük görevler düşüyor. Yarınların Türkiye'sini her alanda, el ele, omuz omuza vererek hep birlikte daha yukarılara taşıyacağız. Gençlerimiz bizim her şeyimiz.”