Başkanımız Huysuz: “Olimpiyatlardaki 20 yıllık özlemi gidereceğiz”


17/04/2019 17:07

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi’nin düzenlediği ‘Buluşmalar’ kapsamında Ankara ve Hacı Bayram Veli Üniversitelerinin iletişim fakültesi öğrencileriyle bir araya gelen Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz, “Olimpiyatlardaki 20 yıllık madalya özlemini gidereceğiz” dedi.

Başkanımız Huysuz, öğrencilerin ve Ankaralı Spor Yazarlarını sorularını yanıtlarken şu ifadelere yer verdi:

“Üzerimizde bir baskı var ama iki yıldır geldiğimiz noktada umudumuz var. 2020 Tokyo Olimpiyatlarına şimdilik 6 kişilik kotamız var. Maçlar devam ediyor. Hedefimiz mayıs ayına kadar sürecek müsabakalarda puanlar ve madalyalar alarak bu sayıyı 8'e çıkarmak. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda madalya alacağız. 20 yıllık özlemi de gidereceğiz.

Bu olimpiyatlarda elde edeceğimiz başarı büyük bir öneme sahip olacak. Olimpiyatlar sizin aynanız sonuçta, devletten ona göre imkanlar ve bütçe alıyorsunuz, çalışmalarını da bu yönde devam ettiriyorsunuz.

Dünya federasyonu ve Avrupa Federasyonu ile ilişkilerimiz çok iyi düzeyde. Sporun içerisinde geldiğimiz için onlarla iletişimimiz çok daha rahat oldu. Her türlü imkanları bize sağlayabiliyorlar. Proje bazlı çalışmalarımızda bize destek oluyorlar. Özellikle judonun yayılması anlamında, 'Okullarda Judo Eğitimi Projesi' kapsamında Dünya Federasyonu 20 ildeki okullara maddi yönden destek sağladı. Biz tabi bunu 81 ile çıkartıp okullarda judonun ders olarak işlenmesini istiyoruz.

Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar altyapıya büyük önem verdik. Vermeye devam ediyoruz. Altyapıdaki sporcuları büyük takıma taşımak adına çok büyük çalışmalar yaptık. Devletimizde sağ olsun bizlere bu konuda büyük destekler verdi. Hedefimiz 2024 ve 2028 Olimpiyatlarında başarı elde edecek sporcuları yetiştirmek. Şu anda şunu söyleyebilirim, 2024'te en az 12 sporcu ile katılabilecek konumdayız. Çünkü öyle bir jenerasyon var. Tabi bu jenerasyonu iyi değerlendik iyi yönlendirmek için mücadele ediyoruz. Kendi illerimizden kendi çocuklarımızla mücadele edip bu madalyaları alabilecek güçteyiz.

İsterseniz büyük şampiyonlar çıkarın eğer onu tanıtmazsanız, yeni jenerasyonlara onları rol model olarak anlatmazsanız mümkün değil ki alt yapıdan birileri gelsin. Medya burada çok büyük bir kuvvet. Federasyon olarak biz görsele çok önem veriyoruz. Yani aldığımız başarıyı hemen lanse edebilmek için projelendirip hemen basına veriyoruz. Belki bir sürü proje yapıyorsunuz ama basınla duyurmadığınız zaman bir anlamı kalmıyor. Çocuklar başarılı sporcuları televizyonda izlediğinde kendilerine rol model olarak alıyorlar.”

TSYD Ankara Şubesi Başkanı Hüseyin Doğru, Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz'a medya ile ilişkilerine verdiği önemden dolayı teşekkür ederek, gazeteci adaylarına eleştirilerinde ve yazılarında asıl amaçlarının spor branşına, sporcuya, spor adamına değer katmak ve doğruyu gösterebilmek olması gerektiğini ifade etti.