Huysuz, “Nazım Canca Kupası, bize Ümit Milli Takımı oluşturmamızı sağlayacak” dedi.


01/03/2019 14:44

Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz, Antalya'nın Kemer ilçesindeki Göynük Atatürk Spor Salonu'nda yarın başlayacak olan ve iki gün sürecek olan, bu yıl 26'ncısı düzenlenecek Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası öncesinde basın toplantısı düzenledi. Huysuz, şampiyonaya 20 ülkeden 171'i kadın 296 judocunun katılacağını, ilk kez bu kadar yüksek sporcu katılımının gerçekleştiğini söyledi. Şampiyonaya katılan sporcuların kendilerini sınayabileceklerini, antrenörlerin de sporcularının neler yapabileceğini göreceğini dile getiren başkanımız Huysuz, Ümit Milli sporcuların bu turnuvadan sonra Avrupa Şampiyonası, Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali (EYOF) ve Dünya Şampiyonası gibi üç büyük turnuvaya katılacağını belirtti. Başkanımız sözlerine şöyle devam etti:

“Sporcularımız ilk hazırlıklarını Türkiye şampiyonasından sonra yaptıklar ve kampa alındılar. Yarın burada yapacakları maçlarla kendilerini ispatlayacaklar. Kendini gösteren, madalya alan sporcularımızdan; EYOF, Avrupa ve Dünya Şampiyonasının kadrosunu oluşturacağız. Bunlarla yolumuza devam edeceğiz. Şu anda büyüklerde, 2020 Tokyo Olimpiyatları için 5 kotamız alınmış durumda. Bunu 8'e çıkartacağız. Büyük erkek takımımız Japonya'da bir aylık kampı tamamlayıp geldi. Türkiye'deki kampını bitirip gelecek hafta; Fas'ta Grand Prix'e ardından Rusya'da yapılacak Grand Slam'e gidecekler. Daha sonra Antalya'da ev sahipliğini yapacağımız Grand Prix var. Bu büyük turnuvaya 70'den fazla ülkenin katılımını bekliyoruz. Çünkü, olimpiyatlara puan veren bir müsabaka. Ondan sonra da olimpiyat hazırlık kampımız olacak. Aşağı yukarı 65 ülkenin katılımıyla, 10 günlük ortak bir çalışma yapacağız.”
Judo olarak ileriye dönük hedeflerimizin 2020 Tokyo Olimpiyatları olacağına işaret eden Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz, “Olimpiyatlara katılmak zordur ama olimpiyatlarda madalya almak daha zordur. İnşallah yapmış olduğumuz çalışmaların semeresini orada göreceğiz. Hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyatlarını en az 3 madalya ile tamamlamak” dedi.
Huysuz, 2020 Olimpiyatları öncesi Japonya ile ortak hazırlık çalışma planlarından ilkinin geçtiğimiz ay sona erdiğine dikkat çekti ve “Japonya ile yapılan protokolle, dünya şampiyonasından sonra 15 gün, olimpiyatlardan önce de bir ay, bütün masrafları Şimonoseki Belediyesi tarafından karşılanmak şartıyla, kamp yapılacağını” ifade etti.

Federasyon olarak yapılan projelerle 81 ilde judonun aktif hale geldiğini belirterek, “Bu sayede sporcu sayısı 106 bine ulaştı. İlköğretimde judonun ders olarak okutulması için Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Dünya Judo Federasyonu (IJF) ve Türkiye Judo Federasyonu arasında dörtlü protokolü nisan ayında Antalya'da imzalanacağız. Judonun ve sporun kültürel olarak daha da gelişmesini sağlayacak projelere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.