Saraybosna’da tatamiye Türk damgası


25/03/2018 19:08

Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da iki gün süren Gençler Avrupa Kupası’nı 4 altın 3 bronz madalya ile tamamlayan judokalarımız başarılarını zirvede tamamladı.

İlidza Spor Salonu’nda yapılan müsabakaların ikinci gününde Ay-yıldızlı judokalarımız tatamide; bir birincilik, iki üçüncülük elde etti.

İkinci ve son gün müsabakalarında alınan sonuçlar şöyle:

+78 Kg: Kübranur Esir direkt yarı finalde Polonyalı P. Dziopa’yla eşleşti. Rakibini ipponlayan Esir finalde Polonyalı J. Swiatkiewcz’le altın madalya mücadelesi yapma hakkı kazandı. Rakibini ipponla yenen Esir birinciliğini ilan etti.

Melike Tuzoğlu ilk turu bay geçti Çeyrek finalde Hırvat A. Lubic’I ipponla yenerek yarı finalde Polonyalı J. Swiatkiewicz’e yenildi ve bronz madalya için Büşra Çalışkan ile karşılaştı ve tatamiden galip ayrılarak üçüncülük kürsüsüne çıktı..

Büşra Çalışkan ilk turu bay geçip çeyrek finalde Polonyalı P. Dziopa’ya yenildi ve bronz madalya mücadelesinde Melike Tuzoğlu’na yenildi ve beşincilikte kaldı.

+100 Kg: Furkan Güner ilk maçında Bosnalı rakibini ipponla geçti. Çeyrek final mücadelesinde Kanadalı rakibini aşamadı ve repesaja kaldı. Bu turda önce Hırvat ardından Karadağlı rakiplerini yenen Güner, bronz madalya için Bosnalı A. Krsmanoviç ile yaptığı mücadeleyi kazanarak kürsüde yer aldı.