Kayra Özdemir tarih yazdı


23/5/2024 20:08

Kayra Özdemir Türkiye tarihinde Büyükler Dünya Şampiyonası’nda ilk Gümüş Madalya Kazanan kadın sporcu oldu!

Paris Yaz Olimpiyat Oyunları’na puan ile kota hakkı veren son müsabaka olma özelliği taşıyan 2024 Büyükler Dünya Judo Şampiyonası son gününde +78 kg.da KAYRA ALMİRA ÖZDEMİR altın madalya müsabakasında Japon Wakaba TOMITA’ya yenilerek Dünya İkincisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Kayra Özdemir topladığı puanlarla Olimpiyatlara girme hakkı kazanmıştır.

Aynı gün yapılan müsabakalar sonucu genç sporcumuz Hilal Öztürk’te Dünya Üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza atmıştır. 
Paris Yaz Olimpiyat Oyunları’na puan ile kota hakkı veren son müsabaka olma özelliği taşıyan Büyükler Dünya Judo Şampiyonası son gününde +78 kg.da Hilal Öztürk bronz madalya müsabakasında için Çinli Shiyan XU’yu yenerek Büyükler Dünya Şampiyonası’nda Bronz Madalya kazanarak Dünya Üçüncüsü oldu! Hilal Öztürk topladığı puanlarla Olimpiyatlara girme hakkı kazanmıştır.

Paris Olimpiyat kotası alan bir diğer sporcumuz İbrahim Tataroğlu 3ncü turda Olimpiyat 2.si Gürcü Guram Tushishvili’ye yenilerek turnuvaya veda etti ama öncesinde topladığı puanlarla olimpiyatlara girmeye hak kazanmıştır. 

Türkiye’nin Judo’da olimpiyat kotası almayı başaran sporcuları:

-48 kg. Tuğçe Beder
-60 Kg. Salih Yıldız
-81 Kg. Vedat Albayrak
-90 Kg. Mihael Zgank
+78 Kg. Kayra Özdemir
+78 Kg. Hilal Öztürk
+100 Kg. İbrahim Tataroğlu

#türkiyejudofederasyonu 

Hilal Öztürk’ten Dünya Üçüncülüğü!
Paris Yaz Olimpiyat Oyunları’na puan ile kota hakkı veren son müsabaka olma özelliği taşıyan Büyükler Dünya Judo Şampiyonası son gününde +78 kg.da Hilal Öztürk bronz madalya müsabakasında için Çinli Shiyan XU’yu yenerek Büyükler Dünya Şampiyonası’nda Bronz Madalya kazanarak Dünya Üçüncüsü oldu!

Sporcumuzu ve teknik heyetimizi tebrik ediyoruz.