Başkanımız Sezer Huysuz, ‘Spor ve Spor’un konuğu oldu


24/4/2023 16:32

Ülke TV’de yayımlanan ‘Spor ve Spor’ programının konuğu olan Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz, moderatör Ömer Önder’in sunumundaki sorularını yanıtladı. Federasyonumuzun çalışmaları, yürüttüğü projeler ve 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları’ndaki beklentilerimizle ilgili açıklamalarda bulunan Başkanımız Sezer Huysuz, ‘Olimpiyatlardan madalya ile dönmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Başkanımız Sezer Huysuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yaşadığımız asrın deprem felaketinden sonra Antalya’da gerçekleştirdiğimiz Grand Slam organizasyonu ülkemiz adına guru verici oldu. Dünya şampiyonası öncesi ve olimpiyat sıralamasına puan etkisi olan bu turnuva önemliydi.

2024 Paris Yaz Olimpiyatlarında madalya ile dönmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda kotada yer alan judocu sayımız on. İnşallah bu kez olimpiyatlarda madalya elde edeceğimize inanıyorum.

Gençler ve Ümitlerde geçen yıl tarihi başarılara ulaşan sporcularımız bu yılın ilk uluslararası müsabakalarında iyi dereceler elde etmeyi sürdürdüler. Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Bakanlığımızın destek ve katkılarıyla judomuzun alt yapısındaki başarılarımız giderek artmakta.

Judonun seçmeli ders olması ve 40’a yakın okulda faaliyete geçmesi; MEB, Üniversiteler ve Sağlık Bakanlığımızla yapılan iş birlikleri doğrultusunda daha verimli sonuçlara ulaşmamıza katkı sağlıyor.

Yerel yönetimlerle kollektif çalışmalarımız sayesinde; alt yapı temellerimiz sağlamlaştığı gibi kulüpleşme sayısının da ivme kazanmasına en büyük etkenler arasında yer alıyor.

Mevcut hizmet binamızın yanında yer alan boş araziye yapılması planlanan 156 yatak kapasiteli kamp merkezi federasyonumuza maddi katkılar sağlayacak. Kurumsal kimliğimize büyük etkisi olacak.”

Program bitiminde Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz, moderatör Ömer Önder’e günün hatırası olarak plaket sundu.