2022 yılı Judo’da ‘Madalya’ bereketiyle geçti


26/12/2022 10:52

Judo’da, 2022 yılı madalya yönünden bereketli geçti. Ay-yıldızlı judogilerle uluslararası takvimde yer alan müsabakalara katılan judokalarımız; 72’si altın, 64’ü gümüş ve 85’i bronz olmak üzere toplamda 221 madalya ile yılı tamamladı.

Kazanılan madalyaların yanı sıra Türkiye, Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz’un Avusturya’da yapılan Avrupa Judo Birliği (EJU) Genel Kurulu’nda Sportif Direktör görevine seçilerek 2022 yılına adeta damga vurdu.

Bu yıl içinde elde edilen başarılarda, alt yapıdan yetişen judocularımızın; Dünya, Avrupa, 23 Yaş Altı Şampiyonalarında hem ferdi hem de karma takımlarda kürsüye çıkmaları, Türk judosunun Avrupa’da önde gelen ülkeler arasındaki önceliğini pekiştirdi.

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları yolunda puan ve kota kazanımları açısından, 2023 yılındaki müsabakalarda tatamiye çıkacak Millilerimizin hazırlıkları bu süreçte daha verimli geçmesi planlamaları şimdiden programlandı.

Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz, Covid-19 pandemi süreci sonrası uluslararası karşılaşmalarda alınan madalyaların sevindirici olduğunu ifade ederek, “Maçların yapılamadığı dönemde, alt kategorilerdeki sporcularımız yoğun olarak kişisel antrenmanlarını sıkı bir şekilde yapmalarının karşılığını 2022 müsabaka trafiğinde madalyalarla taçlandırdılar. Federasyon olarak yaptığımız ve sürdürülen antrenman ağırlıklı kamplarımız, başarının temelini oluşturdu. Gençler ve Ümitlerde elde edilen ferdi ve karma takım başarılarında yer alan isimler, bizleri 2028 olimpiyatları için umutlandırdı. Önümüzdeki 2024 Paris Yaz Olimpiyatları için hazırlıklarımızı, çalışma programımızı büyüklerden başlayarak alt kategorilere yayarak özlenen olimpiyat madalya ve madalyaları için çalışmalarımızı sıkı şekilde sürdüreceğiz” dedi.