EJU, 2023 faaliyetleri ile mali bütçesi için toplandı


11/12/2022 11:24

Avrupa Judo Birliği (EJU) 74. Olağan değerlendirme Kongresi, Slovenya'nın Ljubljana kentinde yapıldı. Birliğe bağlı 46 ulusal federasyon temsilcilerinin katıldığı kongrede EJU Sportif Direktör ve Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz, ülkemizde hayata geçirilen ‘Erken Yaşta Spor ve Okulda Judo’ projesi hakkında sunum yaptı.

EJU Başkanı Dr. Laszlo Toth, açılışta yaptığı konuşmasında, “Birlikte, tek bir ekip olarak her şeyi değiştirdik ve bu kongre özel olacak. Seçimlerden sonra birçok ülkeden talepler ve sorular geldi. İstanbul'da yaptığımız yürütme kurulu toplantımızda, birlikte herkese açık olmaya, Türkiye'nin gelişimi için fikirlerini, projelerini ve planlarını dinlemeye karar verdik” dedi.

Olağan değerlendirme Kongresinde; eğitim, pazarlama ve spor sektörlerini kapsayan fikirlerinin sunulduğu ve iki gün sürecek olan seminerin yanı sıra, ERASMUS programı gözden geçirildi. Avrupa’da judoyu geliştirmeye devam etmek istediklerini kaydeden Başkan Toth konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu benim için çok ilginç olacak çünkü tüm Avrupa'da olumlu şeyler gördüm. Önceden her biri ayrı ekipler halinde çalışıyormuş gibi geliyordu ama şimdi birlikte çalışmaktan ve iş birliği yapmaktan çok güzel şeyler görüyorum.

Destek programını tartışma zamanı ve özel dayanışma programları, hem 2024 hem de 2028 Olimpiyat hazırlığı için.

Bizi ağırlayan Slovenya Ulusal Federasyonu Başkanı Sayın Lovrencij Galuf'a teşekkür ederiz. Bu başarılı yılı böylesine güzel bir şekilde sonlandırabilmemiz müstesna bir onurdur. 

Gelecek yıl, sadece bir seçmenin değil, hepimizin birlik içinde olmasını, tüm uluslarımızın güçlü olmasını istiyor ve inanıyorum. Birlik olursak bu zor günleri atlatacak kadar güçlü olduğumuza eminim.”

Kongrenin ardından düzenlenen akşam gala yemeğinde EJU tarafından belirlenen kriterlere göre ödül dağıtımı gerçekleştirildi.