23 Yaş Altı Karma takımlar Avrupa Şampiyonası final maçıyla ayrı birer heyecana sahipti.


31/10/2022 12:21

Türkiye ile Almanya’nın finalde karşılaştığı müsabakanın ardından Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz sonuçlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Bugün çok gururluyum. Takımımız harikaydı. Ümitlerde ve Gençlerde aldığımız başarı sonuçları 23 Yaş Altı takımımız ile de elde etmemiz çok önemli. Pek çok sporcunun büyükler kategorisindeki maçlara hazırlanıyor olması nedeniyle alışılmış takımlar burada olmasa da güçlü ve azimli sporcuların olması, Gürcistan gibi bir rakibi yarı finalde, Almanya gibi bir rakibi ise finalde yenmemiz çok büyük mutluluk verici. Müsabakalar zorluydu ancak Türkiye galibiyete tamamen konsantre oldu.”

Umalt Demirel 8 saniye içinde rakibi Peter Thomas’ı yenerek seride Türkiye 1-0 öne geçti.

Habibe Afyonlu ise Friederike Stolze karşısında yenilerek durumun eşitlenmesine neden oldu.

Ömer Kemal Aydın’dan hızlı bir atağı rakibi Johann Lenz karşısında 10 saniyede galip ayrılmasında yeterli oldu ve Türkiye 2-1 öne geçti.

Ardından tatamiye çıkan kendi kategorisinde şampiyon olan Hilal Öztürk, 30 saniyede maçını aldı.

Bir önceki gün +100 kiloda bronz madalya sahibi Losseni Kone, +100 kg gümüş madalyalı Münir Ertuğ ile mücadele ederken takımına karşı hızlı yenilgilerin devam etmesine izin vermek istemedi. İki dakikadan fazla dayanmayı başardı ama Münir Ertuğ hem maçın galibiyeti hem şampiyonluğunu takımına getirdi.

Münir duygularını şöyle dile getirdi:

“Bu madalya bizim için çok önemli, takım olarak uzun bir aradan sonra U23 takımlar şampiyonluğu kazandık. Arkadaşlarıma, takım arkadaşlarıma, antrenörlerimize çok teşekkür ederim. Bireysel maçlarda da gelecek yıl altını alabileceğimi umuyorum. Benim için maçımı kazanmak çok önemliydi. Heyecanlıyım ve takımı şampiyon yapan kişi olmak güzeldi. Dün de madalya kazandım, bu yüzden tekrar başarılı olmak güzeldi.