EJU Yürütme Komitesi’nin 5. Toplantısı İstanbul’da yapıldı


24/9/2022 15:10

2022 Avrupa Judo Birliği (EJU) Yürütme Komitesi; 5. toplantısı geçen hafta içinde İstanbul’da yapıldı. Başkan Laszlo Toth, “Uluslararası Judo Federasyonu'nun (IJF), Rus ve Beyaz Rusya sporcularının Ocak 2023'e kadar Judo etkinliklerine katılmayacağı kararını EJU olarak destekliyor ve bu karar bizim etkinliklerimiz için de geçerli” dedi.

Toplantının gündeminde yer alan konular arasında 2023 yılı etkinlik takvimi ele alındı. Buna göre; 8 Avrupa Judo Şampiyonası (Yaşlılar ferdi ve Karma Takım, 23 Yaş Altı, Gençler, Ümitler, Kata Veteranlar, Kulüp Şampiyonası, Şampiyonlar Ligi) dahil olmak üzere 50 yarışma ve 12 eğitim kampı planlandı. Ayrıca; 7 Avrupa Açık ve 35 Avrupa Kupası (6 Büyükler, 14 Gençler, 15 Ümitler) yapılması öngörüldü. EJU'nun 2023'teki başlıca etkinlikleri, Montpellier'deki Büyükler Avrupa Judo Şampiyonası (FRA/03. – 05.11), Krakow'daki Avrupa Oyunlarında Karma Takım Avrupa Şampiyonası (POL, 1.7.) ve Avrupa ile birlikte EJU Kongresi olacak. Kulüp Şampiyonaları – Belgrad'daki Şampiyonlar Ligi (SRB, 2./3.12.).

7 EJU Avrupa Açık müsabakaları, Paris 2024 için Olimpiyat kalifikasyonunun bir parçası olacak. Bir sonraki Olimpiyat Oyunlarına hazırlanırken, EJU Yönetim Kurulu, katılımcı ülkelerin sayısını artırmak için 20 ülkeden maksimum 60 sporcuyu finanse etmeyi kabul etti. EJU Başkanı Toth, Avrupa Judosunun dünya çapındaki Judonun motoru olduğunun kanıtlandığını ifade ederek, “2022 çok olumlu bir yıl oldu. Pandemi öncesindeki rakamlara eninde sonunda geri dönmek üzere olduğumuz için mutluyuz. Kuzey Makedonya, Gürcistan ve Azerbaycan'ı yeni organizatörler olarak ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.