5. İslami Dayanışma Oyunları judoda madalya bereketi


15/8/2022 19:11

5. İslami Dayanışma Oyunları’nda judo branşında ilk gününde judokalarımız bir altın, bir gümüş ve 3 bronz madalya bereketiyle kürsüde yer aldı.

37 ülkeden 81 kadın ve 122 erkek judocunun madalya mücadelesi yaptığı Konya 2021’de kadınlar 48 kiloda Tuğçe Beder altın, kadınlar 63 kiloda Şeyma Özerler gümüş, kadınlar 52 kiloda İlayda Merve Koçyiğit ve 57 kiloda İrem Korkmaz ile erkekler 73 kiloda Umalt Demirel bronz madalya ile kürsüye çıkan isimler oldular.

48 kiloda Tuğçe Beder direkt çeyrek finalde Cezayirli İmene Rezzoug’u, yarı finalde Azerbaycanlı Leyla Aliyeva’yı, altın madalya karşılaşmasında Azerbaycanlı Konul AliyevaYı ipponlarla yenerek oyunlar şampiyonluğuna ulaşarak birincilik kürsüsündeki yerini aldı.

63 kiloda Şeyma Özerler, ilk müsabakasında Endonezyalı Syerina’yı ippon (3 shido) ile yenerek çeyrek finalist oldu. Bu turda Senegalli Siga Anna Faye’yi waza-ari puanıyla yenen judokamız yarı finalde Kamerunlu Audrey Jeannette Etoua Biock’u ipponla yendi ve finale yükseldi. Cezayirli Amina Belkadi ile yaptığı altın madalya mücadelesini kaybeden Özerler gümüş madalyası ile ikincilik kürsüsündeki yerini aldı.

52 kiloda İlayda Merve Koçyiğit bronz madalya karşılaşmasında Cezayirli Faiza Aissahine’yi ipponla (3 shido) yenerek üçüncülük kürsüsüne çıktı.

57 kiloda İrem Korkmaz bronz madalya için karşılaştığı Kırgız Adina Kochkonbaeva’yı ipponla yenerek oyunlar üçüncüsü olarak kürsüdeki yerini aldı.

73 kiloda Umalt Demirel bronz madalya yolunda Gambialı Faye Hjie'yi ipponla yenerek kürsüye çıktı.

5. İslami Dayanışma Oyunları'nda yarın kadınlar 70 kiloda Minel Akdeniz, 78 kiloda Nurcan Yılmaz ve +78 kiloda Kayra Sayit; erkekler 81 kiloda Vedat Albayrak, 90 kiloda Mihael Zgank ve Ömer Kemal Aydın ile 100 kiloda Mert Şişmanlar tatamiye çıkacak.