939 Minik judoka Şampiyona için Afyonkarahisar’da


21/7/2022 19:36

Federasyonumuzun 2022 faaliyet programında yer alan Spor Toto Minikler Türkiye Şampiyonası yarın Afyonkarahisar’da başlayacak ve 24 Temmuz’da sona erecek. Kadınlarda 435 ve 504 erkek olmak üzere toplam 939 minik judoka, Covid-19 pandemisi nedeniyle yapılamayan Şampiyonada ilk müsabaka heyecanını yaşayacaklar.

Müsabaka kura çekiminde kısa bir konuşma yapan Afyonkarahisar GSİ Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, göreve yeni başlamasının hemen akabinde düzenlenen bu organizasyonda tüm katılımcı minikler ve antrenörlere başarılar diledi.

Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz, antrenörlere yönelik yaptığı konuşmasında, miniklerin ilk kez pandemi döneminden sonra şampiyonaya katıldıklarını ifade ederek, “Sizler bu yaş grubundaki sporculara rol model olacak yaklaşımlar sergilemeniz, onlara judonun gerçek değerlerini öğretici eğitimler vermenizi diliyorum. Onlar judo sürecinin ilk basamağındalar, onlardan başarılı olmalarını beklemeniz doğal. Ama unutmayınız ki, asıl onların yükseldikleri kategorilerde katılacakları uluslararası şampiyonalarda derece yapmaları için antrenör hırsınızı o süreçlere saklayın” dedi.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda yapılacak Spor Toto Minikler Türkiye Şampiyonası’nın açılış töreni ise 23 Temmuz’da yapılacak.