IJF Eğitim Akademi, Federasyonumuzla birlikte büyümeye devam ediyor


20/3/2022 17:27

Federasyonumuzun merkez binasında Aralık 2021'de düzenlenen IJF Akademi 1.Seviye uygulama sınavı ile ilgili olarak IJF’in resmi web sitesinde değerlendirme haberi kullanıldı. 21 kursiyerin katılımıyla ilgili değerlendirmede, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz liderliğinde başarılı bir iş birliği gerçekleştirildiği ifade edildi.

IJF resmi web sitesindeki haberin devamı şöyle:

“Sayın Sezer Huysuz ile yapılan görüşmelerde, IJF Akademi Bölge Merkezi olarak özellikle tüm dünya ülkelerinin doğrudan uçuşlarını olduğu belirtilerek uygulama sınavlarının İstanbul’da yapılması önerildi. Türkiye Judo Federasyonu koordinesinde, Türk ekibinin de sıklıkla kullandığı Clarion Hotel uygulama sınavları için belirlendi. Bu kapsamda 18 ülkeden toplam 32 öğrencinin katıldığı mükemmel ve başarılı bir organizasyon gerçekleştirildi.  Kursiyerlerin çoğu, IJF Akademi kursunun İstanbul'da düzenlemesinden mutlu olduklarını bildirdiler.

Türkiye Judo Federasyonu IJF Akademi Türkiye yöneticileri aynı zamanda IJF Akademi Bölge Merkezi Koordinatörü ve IJF Akademi Türkçe konuşan ülkelerin elçilik görevini yürüten Kaya Gezeker ve IJF Akademi Türkiye Koordinatörü ve IJF Akademi Uzmanı Mesut Kapan ile birlikte IJF Akademi yöneticileri ile gerçekleştirilen görüşmelerde eğitimin bölge ülkelerinde de daha etkin bir hale getirilmesi için yapılması gerekenler ve stratejiler masaya yatırıldı. Özellikle Azerbaycan ve Kırgızistan başta olmak üzere Türkçe konuşulan ülkelere nasıl yardımcı olunabileceği hakkında planlamalar yapıldı.

İlk hafta IJF Akademi yönetimi, Türkiye Olimpiyat Komitesi'ne (TMOK) bir nezaket ziyaretinde bulundu ve İstanbul'daki kurslar için gelecekte Olimpik Dayanışma desteğini görüşmek üzere Genel Sekreter Neşe Gündoğan ve Spor Direktörü ile bir araya geldi.

İstanbul'daki kurslara IJF Akademi Uzmanları Franck Moussima ve Mesut Kapan'ın asistanlığını yaptığı Olimpiyat Şampiyonu Mark Huizinga'nın yönetiminde başladı. Kodokan Enstitüsünden Kata Uzmanı Chikara Kariya katame-no-kata ve nage-no-kata seanslarında tecrübesini katılımcılarla paylaştı.

İkinci hafta boyunca, IJF Akademi ailesine yeni katılan İtalya adına Pekin Olimpiyat şampiyonu Giulia Quintavalle kursiyerlerle zaman geçirdi. Quintavalle, "Akademinin bir parçası olmaktan heyecan duyduğunu, dünya çapında tatamide başarıları ile yürüyen eski şampiyonlarla dolu bu büyük takımın bir parçası olmak bir onur ve bir zevk. Bu anlarda, etrafımda Mark Huizinga, Frank Moussima, Chikara Kariya, Mesut Kapan, Envic Galea ve Tibor Kozsla gibi ilham verici ve sıcak meslektaşlarım olduğu için ne kadar minnettar olduğumu anlıyorum. Her zaman yanımda oldular, büyük bir aile gibi her an bana yardım etmeye hazırlar.

Akademi mükemmel fırsatlar sunuyor. Daha önce öğrenci olarak yer aldım, ama şimdi bir uzman olarak buradayım. Teknikler ve Judo değerleri gelişmemi sağladı.

Bu deneyim, katılımcıların daha iyi antrenörler olmalarına ve kursta öğrendiklerini federasyonlarında ve kulüplerinde öğrencilerine aktarmalarına olanak tanıyacak. Jigoro Kano'nun dediği gibi, 'Judo eğitiminin amacı, kişinin kendini tamamlaması ve dünyanın korunması ve büyümesidir.' Bu sayede IJF Akademi büyüyerek gelişimini sürdürür ve antrenörlük seviyesinin tüm dünyada istikrarlı bir şekilde gelişmesini garanti altına almak için her yıl daha fazla öğrenciyi misafir eder.”