Spor Toto Gençler Türkiye Şampiyonası yarın Ordu’da başlıyor


10/3/2022 18:51

Federasyonumuzun yurtiçi müsabaka faaliyet programında yer alan ve Ordu’da 11-13 Mart tarihleri arasında Recep Kara Spor Salonu’nda yapılacak Spor Toto Gençler Türkiye Şampiyonası yarın başlıyor.

61 ilden 300 kadın 415 erkek judocunun kayıt yaptırdığı şampiyona üç gün sürecek. İlk gün karşılaşmalarında yarın kadınlar 48, 52 ile erkekler 60 ve 66 kilo müsabakaları yapılacak. Üç gün eleme tur karşılaşmaları saat 09:00’da başlayacak.

Müsabaka kura çekiminde konuşan Ordu GS İl Müdürü Mustafa Genç, judoda ikinci, kez bir Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Özellikle bu branşta Federasyon Başkanımızın katkılarıyla başlattığımız ‘Erken Yaşta Judo ile Spor Başla’ projesi ile alt yapıyı güçlendiren uygulamayı hayata geçirdik. Bunun semeresini önümüzdeki yıllar içinde toplayacağız” dedi.

Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz ise Covid-19 salgın sürecinde ertelenen şampiyonayı şimdi gerçekleştirmenin sevincini paylaştığını ifade ederek, “2024 yılının Milli takımlarını oluşturacak hazırlıklar için çalışmalarınızı başlattık. Son yıllarda Türk judosu iyi ivme kazandı. Artık bunun taçlanması için 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları’na en iyi imkanlar içinde hazırlanacağız” diye konuştu.