Avrupa Açık’ta ilk gün bir gümüş ve bir bronz madalya


26/2/2022 22:01

Avrupa Açık judo müsabakalarının ilk günü Türkiye bir gümüş ve bir bronz madalya ile tamamladı.

Polonya’nın başkenti Varşova’da başlayan organizasyonda kadınlar 48 kiloda Sıla Ersin gümüş, 63 kiloda Ayten Yeksan bronz madalya ile kürsüye çıkan judocularımız oldular.

Sıla Ersin, ilk turda maç yapmadı. İkinci turda Avusturyalı rakibini ipponla (3 shido) ile çeyrek finalde Polonyalı rakibini altın skorda waza-ari puanıyla yenerek yarı finalist oldu. Bu turda İspanyol rakibini ipponla yenen judokamız finalde Japon Hikari Yoshioka’ya yenildi, gümüş madalyanın sahibi oldu.

Kadınlar 63 kiloda Ayten Yeksan ilk turu bay geçti. İkinci turda İtalyan rakibini altın skorda ippon (3 shido) ile yenerek çeyrek finalde Japonla eşleşti. Bu turda yenilen Yeksan, repesajda Polonyalı rakibini bronz madalya maçında Fransız Mathilde Briant’ı ippon ile yenerek bronz madalya ile üçüncülük kürsüsüne çıktı.

48 kilodaki diğer judocumuz Merve Azak, bronz madalya karşılaşmasında İspanyol Mareia Lapuerta Comas’a yenildi ve sıkletinde beşinci oldu.

İlk gün tatamiye çıkan judokalarımızdan; kadınlar 48 kiloda çeyrek final maçına sakatlandığı için çıkmayan Ebru Şahin, erkekler 60 kiloda Mihraç Akkuş, 66 kiloda Ejder Toktay 3.tur, kadınlar 52 kiloda Yaren Kömürcü, 57 kiloda Hasret Bozkurt, erkekler 60 kiloda Emirhan Karahan, 73 kiloda Umalt Demirel 2.tur, kadınlar 52 kiloda Buketnur Karaduman ilk tur müsabakalarında yenildiler.

Avrupa Açık’ta yarının programı şöyle:

Kadınlar:

70 kiloda Fidan Ögel ve Minel Akdeniz, +78 kiloda Sebile Akbulut.

Erkekler:

81 kiloda Musa Şimşek ve Yunus Kılınç, 90 kiloda Ö.Kemal Aydın ve Can Güzel, 100 kiloda Mert Şişmanlar, +100 kiloda Münir Ertuğ.