TJF, IJF Akademi Bölge Merkezi statüsünü kazandı


10/12/2021 16:47

Dünya ve Türkiye Judosu adına bir ilk. Uluslararası Judo Federasyonun (IJF) Akademi komisyonu, Türkiye Judo Federasyonunu Bölge Merkezi olarak statüsünü tescilledi.

IJF Akademi Türkiye olarak 2014 yılından beri sürdürülen programın başarısı, IJF tarafından talep edilen kriterlerin eksiksiz olarak yerine getirilmesi neticesinde, 6 Aralık’ta başlayan ve Ankara’da devam eden IJF Akademi 1.Seviye Antrenör Eğitim Kursunun yapıldığı hizmet binamız ve judo salonu; IJF Akademi Başkanı Envic Galea'nın , IJF Başkanı Marius Vizer ile yaptığı görüşme neticesinde TJF’nin IJF Akademi bölge merkezi olmasının onaylandığını müjdeledi.

2014 yılından itibaren Türkiye’de düzenlenen IJF Akademi 1.ve 2. Seviye Eğitim Kurslarlarında katılımların üst düzeyde olması ve bu anlamda dünya Judosuna örnek ve model olması sonucunda bölge merkezi statüsü unvanı kazanılması nedeniyle yapılan açılışta; Envic Galea, Florin Daniel Lascau, Tibor Kozsla ve Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz kurdeleyi birlikte kestiler. Dünyada ilk olarak bu onayın alınmasında ciddi ve başarılı çalışmalar ortaya koyan Ülkemizin IJF Akademi eğitmenleri ve aynı zaman tanıtım elçileri Mesut Kapan, Kaya Gezeker ve Mehmet Yılmaz açılışa eşlik ettiler. Kursiyerlerin de katılımıyla yapılan açılış Ülkemiz ve Dünya Judosu için bir ilk olma özelliğine sahip. Bu kapsamda bölge merkezimizdeki eğitimlere dünyanın birçok ülkesinden antrenörlerin katılım sağlanacak.