Başkanımız Sezer Huysuz, “Hafta İçi Sohbetlerine” katıldı


02/09/2021 23:28

Faruk Atasoy’un hazırlayıp, instagram’dan canlı yayınlanan ‘Hafta İçi Sohbetlerine’ konuk olan Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz, federasyon çalışmaları ve olimpiyatlarla ilgili değerlendirmelerde görüşlerini şöyle dile getirdi:

“Kovid-19 pandemisi nedeniyle, 2020 martından temmuz ayına kadar sporcularımız randori çalışmaları yapamadı, evlerinde antrenman yapmak zorunda kalınca, olimpiyat yolunda performans ve müsabaka yönünden etkilendik.

Tokyo 2020 Yaz Olimpiyat Oyunlarına 6 judocumuzla temsil edilme hakkı elde ettik. Müsabakalarda sporcularımızın kurada Japon rakipleriyle erken turlarda eşleşmeleri sonucunda madalyanın uzağında kaldık.

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları’nda judoda katılım sayımızı arttırıp, madalya özlemine son vereceğimize inanıyorum.

Türk sporunda alt yapıya Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlarımız ve spor teşkilatımızın sağladığı büyük destek sayesinde branşlar düzeyinde başarılar art arda gelmeye başladı.

Olimpik kadroda yer alan judocularımızın günlük antrenmanları 6 – 8 saat sürmektedir. Kamplarımızı belirli periyotlarda düzenleyerek onların performanslarını korumalarını sağlıyoruz.

Judoyu 81 ilde okullarda yaygınlaştırma hedefimizi hızlandırmak, spor kültürünü yaymak ve bundan sonraki Olimpiyatlardan mutlak madalyalarla dönmek.

Göreve başladığım tarihten günümüze kadar; Dünya, Avrupa Şampiyonalarında ilkleri ve uzun aralı madalya özlemlerini dindirdik. Ayrıca Gençler, Ümitler ve EYOF müsabakalarında takdir edilen başarılar ve madalyalar elde ettik.”