Olimpiyat Kafilesi Japonya’ya uğurlandı: “Yolunuz açık, madalyanız bol olsun”


16/07/2021 22:28

Kovid-19 pandemisi nedeniyle bir yıl ertelenen Tokyo 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi temsil edecek Milli Takım kafileleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla düzenlenen törenle Japonya'ya uğurlandı.

23 Temmuz - 08 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda ülkemiz 16 branşta 108 milli sporcu ile olimpiyat arenasında madalya mücadelesi yapacak.

İstanbul Havalimanında düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “108 yürek, 108 başarı hikayesi, Ay-yıldızımızı kalbinizin üzerinde taşıyarak 84 milyon milletimizi Olimpiyatlarda temsil edeceksiniz.Team Türkiye, tek Türkiye olacağız. Her biriniz şimdiden göğsümüzü kabartan gurur kaynağımızsınız”dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise, “16 branş, 108 sporcu ve çok büyük bir umutla kafilemizi yolcu ediyoruz” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 1 yıl ertelenen olimpiyatlara hazırlıklarda

hep birlikte çok uzun bir süreci yaşadık. Pandemi süreci geçti. Bu dönemde ertelenmesi veya iptal olması gibi pek çok kaygı ve heyecan yaşadık. Federasyonlarımız, antrenörlerimizle bu mücadelenin içinde olduk. 'Bir sene var, altı ay, bir ay var, 10 gün var...' derken, o gün geldi çattı. Şimdi hayallerimizi ve rüyalarımızı gerçeğe dönüştürme zamanı.

Tokyo 2020'ye Türkiye kadın sporcu sayısı bakımından yüksek bir katılım gösteriyor. Kadın odaklı spor politikamız güçlü bir şekilde ilerliyor. Takım sporlarında 'Filenin Sultanları' bizi temsil edecek. Değerli sporcularımız ülkemizi, milletimizi gururlandırdıkları gibi, gençlerimize ve yeni nesillerimize birer rol model, ilham kaynağı oldular. Kendilerini güzel şekilde ispat ettiler. Her sporcumuz bizim gönlümüzün şampiyonu. Gönlümüzdeki altın madalya sizlere ait. Tokyo'da yine milletimizi, gençlerimizi gururlandıracaksınız. Her şey bir hayalle başlar. O hayallerin peşinden gidebilmek, gerektiğinde karamsarlık durumuna rağmen meydan okuyabilmektir. Olimpiyat ve sonrasında hedeflerimiz var. Millet olarak hedefleri hep daha ileri taşıyan nesillerin evlatlarıyız. Bütün gayretlerimiz değerli sporcularımız, yeni nesillerimiz ve gençlerimiz için.”