Spor&Spor programına katılan Başkanımız Sezer Huysuz, “Olimpiyatta en az 2 madalya bekliyoruz”


17/05/2021 16:38

Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz, Ülke Tv kanlında yayınlanan ‘Spor&Spor’ programının konuğu olarak, moderatör Ömer Önder’in sorularını yanıtladı. Başkanımız, Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları’nda en az iki madalya beklediğimizi ve 20 yılı aşkın özlemi sonlandıracağımıza inandığını kaydetti.

Şu anda 5 judocumuzun kotayı geçtiğini, iki sporcumuzun da Dünya Şampiyonaları’na elde edecekleri puana göre olimpiyat vizesi alabileceğine dikkat çeken Başkanımız Sezer Huysuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“4 sporcumuz (Vedat, Bilal, Mikael ve Kayra Sayit) dünya sıralamasına göre üst seviyede olimpik kuraya girecek. Bu da onların madalya yolundaki şanslarını yukarıya taşıyor. Olimpiyata katılan her sporcunun madalya şansının olduğunu da unutmamak gerekir.

Yarım kalan projelerimizi tamamlamak için yeniden bir dönem daha göreve devam etmek arzusundayım. Çünkü, 2024 olimpiyatları sonuçları bizlere, yaptığımız çalışma ve projelerimizin dönüşü olarak yönetim kurulumuzla kendimizi tartma imkanına sahip olacağız.

Spor Toto Teşkilatımız, Türk sporunun en büyük sponsoru. Judo branşında da kulüpleşmesi bizleri de mutlu eder.

Yerel yönetimler ve özellikle de büyükşehir belediye kulüplerimiz, sporumuzun en büyük destekçileri. Onlar bu sayede ailelerin içlerine girerek gençlerimizi spora teşvik etmekte.

Hizmet binamızın yanına yapmayı planladığımız ve Bakanlığımızın projelendirmesini beklediğimiz otel ile sporcularımızı kampa alarak, dışarıya olan bağımlılıktan kurtulup, bütçe yönünden de federasyonumuza büyük katkı sağlayacaktır.

Pandemi sürecinde Antalya Grand Slam’a katılım gayet yüksek oldu. Kaznadığımız berer altın, gümüş ve bronz madalya bizleri mutlu etti. Bu organizasyonda ayrıca alt yapıdaki sporcularımızı da yarıştırma fırsatını elde ettik.

2013 yılında hizmet vermeye başlayan TOHM’lerinden yetişen sporcularımızın başarısını alma zamanımız 2024 olimpiyatları olacaktır.

Devletimiz tarafından pandemi sürecindeki son duruma değerlendirmesine göre, ümitler ve gençler Türkiye Şampiyonalarını haziran ayında yapmayı planlıyoruz.”