EJU’dan övgü dolu yazı: ‘Babasının izinden giden’ Vedat Albayrak


19/04/2021 12:35

Büyükler Avrupa Judo Şampiyonası’nda sıkletinde birincilik kürsüsüne çıkan ve altın madalya ile Avrupa Şampiyonluğunu taçlandıran judocumuz Vedat Albayrak’a, Avrupa Judo Birliği (EJU) web sitesi övgü dolu bir değerlendirmede bulundu.

‘Babasının izinden giden’ Vedat Albayrak başlığı ile yayınlanan yazının tamamı şöyle:

“Antalya'daki Grand Slam galibiyetinin ardından Vedat Albayrak, Lizbon'daki Avrupa Şampiyonası'nda açıkça zirveye çıktı. Dünya sıralamasında 3'üncü olan Belçikalı Matthias Casse'i yenerek altın madalyayı aldı.
Türk sporcu için zor bir gündü. Azerbaycanlı Murad Fatiyev'e karşı ilk yarışması, sonraki maçlar için ısınırken ona en fazla sorunu veriyormuş gibi görünüyordu.
Ev sahibi Portekizli Anri Egutidze'ye karşı yarı finali, ikilinin benzer tarzlara sahip olması ve her ikisi üzerinde de farklı nedenlerden dolayı büyük bir baskı olduğu için büyük bir beklenti vardı. Egutidze çeyrek finale giderken mevcut Olimpiyat Şampiyonu Rus Khasan Khalmurzaev’i ve şu anki Dünya Şampiyonu İsrailli Sagi Muki'yi mağlup etti ve yarı finalist oldu.

Albayrak, bu kafa kafaya giden mücadelede bir waza-ari elde etti ve son anlara sadece birkaç saniye kala, ikisi arasındaki sıkı bir çabanın ardından başka puan olmayınca finaldeki yerini sağlamlaştırdı.
Dünya gümüş madalyalı ve eski Avrupa Şampiyonu Casse ve Albayrak arasında müthiş bir final gerçekleşti. Büyük takımlar, her iki sporcu için tribünde oturdu ve sonunda Albayrak'ın uchi mata (ippon) ile altın skorda madalyaya kavuştuğu bir atmosfere ev sahipliği etti. Tribünde büyük kutlamalar yapıldı.

Gürcü kökenli Albayrak, kariyeri boyunca kıtalararası şampiyonalarda da bir gümüş ve üç bronz madalya kazanan 1996 Avrupa Şampiyonu Giorgi Revazishvili'nin oğlu olarak da tanınır. Genç Albayrak'ın 1999'da Dünya madalyası sahibi ve 1997'de finalist olan bir babayla bu kadar başarılı olması şaşırtıcı değil.”