Ortaöğretim’deki Milli sporculara yüzde 100 burs imkanı


29/12/2020 18:32

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) arasında “Sporcu Öğrencilerin Eğitiminde İş Birliği Protokolü” imzalandı.

İmza töreninde bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gençlerin ve sporcuların evi olduklarını ifade ederek, “Geçtiğimiz süreçte burada çok anlamlı bir toplantıya ev sahipliği yapmıştık. Spor camiamızın tüm paydaşlarını, sporcularımızı, sporcularımızın değerli ailelerini yıllardır hasret duyduğu spor noktasında başarı gösteren arkadaşlarımız için vakıf üniversitelerimizde sporcu bursu çalışmasını akdetmiştik” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da teşrifleriyle öğrencilerle ilgili çalışmanın Üniversitelerde burslu eğitimin başlatıldığına dikkat çeken Bakan Kasapoğlu, “Sporcu önemli bir alın teri önemli bir emek harcıyor, bu çerçevede tabii ki okul, ders ve gerekli ölçüde vakit ayırma noktasında doğal olarak bir sıkıntı yaşıyor. İşte bu sorunu ortadan kaldırmak, bu çerçevede 'ben okula mı devam edeyim, spora mı devam edeyim', ikilemini bertaraf etmek noktasında başlatılan bu adım inşallah bugünkü sözleşmeyle birlikte daha farklı bir noktaya gelecek. Hem sporu hem eğitimi bu anlamda hedef belirlemiş gençlerimizle bu ülkenin aydınlık yarınlarına daha güçlü bir şekilde yürümüş olacağız” diye konuştu.

Hem akademik anlamda hem ulusal ve uluslararası anlamda başarısıyla daha donanımlı sporcularla sporun daha aydınlık olacağına inancını taşıdıklarını kaydeden Bakan Kasapoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“İşte bugün Özel Öğretim Derneği’ne bağlı özel okul ve kolejlerde bu adımı hep birlikte atacağız ve sporcu bursluluk kapsamını sadece üniversitelere değil ortaokul ve liselere birlikte yaymış olacağız. Bugün son derece mutluyuz. Son derece heyecanlıyız, sporcularımız için Türkiye'nin gençleri için heyecanlıyız. Kitlesel anlamda sporu kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla engelli engelsiz demeden herkesin erişimini en güçlü şekilde sağlama adına pek çok projemiz ve stratejimiz var.

Önümüzde Tokyo süreci var, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na yönelik federasyonlarımızla iş birliği halindeyiz. İnşallah madalyalarla taçlandıracağımız başarılar bizleri millet olarak çok mutlu kılacak. Ailesiyle, antrenörüyle, teknik ekibiyle, federasyonuyla yöneticisiyle bakanlığımızın bu anlamda hakikaten özveriyle çalışan tüm ekibiyle 60 binden fazla personelimizle, hem gençlerimizin hem sporcularımızın yanındayız ve olmaya devam edeceğiz.

İnanıyorum ki bu kontenjanlar inşallah bu imza ile daha farklı noktalara taşınacak. Okulların eğitim programları olsun, sporcuların antrenman saatleri olsun kamp ve müsabaka zamanları olsun pek çok yenilikçi bir uygulamayı da içeren bir protokolü bugün hayata geçiriyoruz. Bugün şunu mutlulukla ifade ediyorum, milli sporcu artık ortaöğretimde de lisede de tam burslu. Sporcularımız için milletimiz için hayırlı uğurlu olsun.”

ÖZDER Genel Başkanı Ahmet Akça da böylesi değerli bir çalışmaya kendilerini paydaş yaptığı için Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’na  teşekkür ederken, “Ayrıca bu protokolün hazırlık süreci boyunca özel okullarımız ile yakinen ilgilenen sayın bakan yardımcımıza ve ilgili yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Umuyoruz ki bu çalışmalar vesilesiyle; gençlerimiz hem sporu sevecek hem de milli ve manevi değerlerine bağlı, vatan ve bayrak sevgisi ile donanmış, bu toprakları ve bu aziz milleti temsil etmenin manevi sorumluluğunun bilincinde nice gençler yetişecek’’ dedi.