1., 2., 3., 4. Ve 5. DAN UYGULAMA SINAVI DUYURUSU


01/12/2020 14:24

Covid 19 Salgını Tedbirleri kapsamında getirilen sokağa çıkma kısıtlamaları sebebiyle, 03 – 06 Aralık 2020 tarihleri arasında Ankara’da yapılacağı bildirilen 1., 2., 3., 4. Ve 5. Dan Uygulama Sınavlarının, kursiyerlerin İllerinde video çekilmek suretiyle yapılmasına karar verilmiştir.

30 Kasım 2020 tarihinde yapılan online dan sınavında başarılı olan tüm dan seviyesindeki kursiyerlerin, dansinavi.judo.gov.tr isimli sayfadan giriş yaparak, online başvuruda olduğu gibi uygulama sınavı içinde istenen tüm evrakları yüklemek suretiyle başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

Dan Uygulama Sınavına girecek kursiyerlerin sınav videoları, İllerde yetkilendirilen antrenörler nezaretinde çekilerek, kursiyer tarafından aynı şekilde dansinavi.judo.gov.tr isimli sayfaya en geç 15.12.2020 tarihine kadar yüklenecektir. 15.12.2020 tarihinden sonra sistem kapacak ve herhangi bir belge ya da sınav videosu yüklenemeyecektir.

Evraklarında ve sınav videosunda eksiklik bulunan kursiyerlerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

Online Dan Sınavı Sonuçları ve İllerde Yetki Verilen Antrenör İsimleri için TIKLAYINIZ...

VİDEOLARIN HAZIRLANMASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

  1. NAGENO KATA 1.DAN:  1.Dan için ilk 3 seri  Te Waza 3 teknik -Koshi Waza 3 teknik-Ashi Waza 3 teknik olmak üzere toplam 9 teknik.
  2. NAGE NO KATA 2.DAN :  5 seri  Te Waza 3 teknik -Koshi Waza 3 teknik-Ashi Waza 3-Ma Sutemi 3 teknik ve Yoko Sutemi Waza 3  olmak üzere toplam 15 teknik.
  3. KATAME NO KATA 3.DAN : ( Osae komi Waza (5 teknik )-Shıme Waza ( 5 Teknik)-Kansetsu Waza (5 Teknik ) olmak üzere toplam 15 teknik.
  4. KİME NO KATA 4.DAN : ( İdori  (8 teknik) Tachiai ( 12 teknik ) olmak üzere toplam 20 teknik  
  5. KODOKAN GOSHİN JUTSU 5.DAN :   Silahsız Bölüm 12 teknik –Silahlı bölüm 9 teknik Bıçak-Sopa -Tabanca olmak üzere toplam 21 teknik.  

GENEL KURALLAR

  1. Videolar hazırlanırken pandemi kuralları gereğince tori ve ukede maske olacaktır. Birden fazla kişi illerde sınav olacak ise en az 30 dk ara ile sınav yapılacaktır.
  2. 30.11.2020 tarihinde açıklanan ve 01.Aralık 2020 saat 21.00 itibaren yürürlüğe girecek Pandemi tedbirleri nedeniyle riskli durumlar oluşmaması için sınava girecekler  bağlı bulunduğu illerde sınavlarını  olacaktır.
  3. Videonun Tori  sağ tarafında uke solunda olacaktır.
  4. Selamlamalar videonun çekildiği yöne komisyona doğru tori ve ukenin yüzü görünecek şekilde olacaktır.
  5. En fazla 10x10 en az 8x8  metre’ lik minder alanı ölçülerinde olacaktır.
  6. İllerdeki antrenörler nezaretinde Dan  imtihanlarının videoları  resmi sınav nizamda yapılacak, görevli antrenör dışında salonda kimse bulunmayacaktır.
  7. Videolar dikey değil yatay çekilecektir.
  8. Videolar İllerde yetkilendirilen antrenörler nezaretinde çekilerek dansinavi.judo.gov.tr isimli sayfaya yüklenecektir.
  9. Federasyon tarafından ilgili dan uygulama sınavı için istenen evraklar eksiksiz bir şekilde dansinavi.judo.gov.tr isimli sayfaya yüklenecektir.

 

 

NOT: Videolar dansinavi.judo.gov.tr isimli sayfaya, en geç 15.12.2020 tarihine kadar, yukarıda belirtilen husus ve kurallara uygun olarak hazırlanıp yüklenmediği taktirde sınavlar geçersiz sayılacaktır. Yüklenen videolar Eğitim Kurulumuz tarafından incelenerek, sınav sonuçları en geç 21 Aralık 2020 tarihinde resmi internet sayfamızda (www.judo.gov.tr) ilan edilecektir.

Pandemi sebebiyle sağlık raporu almakta zorluk çeken katılımcılar (18 yaşından küçük ise velisi-vasisi tarafından imzalanacak, 18 yaşından büyük ise kendisi tarafından imzalanacak) Sağlık Beyanını doldurarak sağlık raporu yerine yükleyebileceklerdir.

Sağlık Beyanı için TIKLAYINIZ.