‘Tokyo 2021’de madalyaya yakınız’


22/10/2020 22:32

Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz, ‘sportstv’de ‘Tokyo 2020’ye Doğru’ canlı yanında moderatörler Murat Ağca ve Koray Aldemir’in sorularını yanıtladı, Budapeşte’de yarın başlayacak Grand Slam müsabakalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Uluslararası Judo Federasyonu’nca Kovid-19 pandemisi nedeniyle zorunlu olarak ara verilen ve 8 ay sonra tatamide Budapeşte Grand Slam ile heyecanın yeniden başladığını ifade eden Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz şunları ifade etti:

“Tokyo 2021 Yaz Olimpiyat Oyunlarında 20 yıl aradan sonra madalyaya yakınız. Kovid-19 pandemi sürecinde federasyon olarak olimpik kadroda yer alan judocularımıza üç ayrı kamp dönemi gerçekleştirerek moral ve motivasyonlarını yükselttik.

Olimpiyatlara şu an 7 sporcumuz kotanın içinde. Bu sayıyı 8-9 yapabiliriz. Dünya sıralamasında ilk 8’de yer alan 4 judocumuz madalyaya yakın.  Kota puanı veren bu organizasyonda madalyalar alarak,  Avrupa kotasında şansımızı yukarı taşımak ve ilk kez olimpiyatlarda takımlar düzeyinde yapılacak müsabakalara katılabiliriz.”