Huysuz, “Olimpiyat yolunda tam form tutan judocularımız pandemi sürecine yakalandı”


16/07/2020 19:21

Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz, TİVİBU Spor’un ‘Zirvedekiler’ adlı programında moderatör Müjdat Mustafa Muratoğlu’nun sorularını yanıtladı. Başkanımız Huysuz, pandemi sürecinde zor bir dönem geçirilmesine karşın, judocuların evlerinde antrenörleri tarafından verilen, çalışma metod ve programlarına uyarak kendilerini kondisyon ağırlıklı antre ettiklerini söyledi.

Başkanımız Sezer Huysuz’un program sırasında konulara göre şu ifadelere yer verdi:

“Olimpik milli takımımız şu anda ilk etap kamp çalışmalarına başladı. Ululsrarası maç takviminin belirlenmesine kadar, bu kampı iki veya üç kez tekrarlayacağız. Bunları Erzurum ve Antalya’da gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları sürecine kadar 7 kota müsabakası pandemi nedeniyle iptal edildi. Judocularımız çok başarılı ve iyi bir dönemi geçirmişti. Tam formunun zirvesine ulaşan sporcularımız Kovid-19 pandemi dönemini yaşadı. Olimpiyatların 2021 yılına alınması, bu bir yıllık süreçte ne getirir şu an bir şey söyleyemeyiz.  Bu arada olimpik kotayı aşan 7 judocumuzun bulunduğunu, maç takviminin belirlenmesiyle bu sayının 9-10’a yükselebileceğini bekliyoruz. Tokyo’da dört madalya kazanabiliriz. Olimpik süreçte kota almak zordu. Biz bu zoru başardık.

Okullarda judo eğitimi projesini hayata geçirdik. İlk olarak Ordu’da ana okulu düzeyinde 253 öğrenci ile başlattık. Ardından 20 il 20 okul projesiyle ilkokullara ulaştık. Diyarbakır’da 21 bin öğrenciyi judoyla buluşturmanın yanı sıra 81 ilde 100 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu proje; miniklerimize özgüven, saygı, disiplinli olmayı, paylaşma ve yardımlaşmayı öğretmekte ve yarışmacı düzeye gelmelerini sağlamaktadır.

Bakanlığımız ve diğer federasyonlarla sıkı işbirliğimiz sürmekte olup, bize yakın branşlarla proje ve antrenman paylaşımlarında bulunuyoruz.”