Diyarbakır’da 21 bin öğrenci judoyla buluşacak


26/02/2020 13:52

Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Hasan Basri Güzeloğlu ve Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül’ün katılımıyla, kentteki 21 bin öğrencinin judo ile buluşacağı işbirliği protokolü imzalandı.

7-13 yaş arasındaki ilköğretim ve ortaokul öğrencilerinin judoyla tanışacağı protokol için tören düzenlendi. Vali ve Belediye Başkanvekili Güzeloğlu, bu proje ile miniklerin sporla tanışmasının ve sağlıklı birer bireyler olacaklarını ifade etti. Dicle Üniversitesi Rektörü Gül, yaşama geçirilen bu işbirliğinin hem öğrencilere hem de ailelerine büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

Federasyon Başkanımız Huysuz, Türk judosunu ileriye taşıyacak projelere destek olmak ve öncülük etmekten onur ve mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu protokoldeki paydaşlarımızla gelecek nesillerimize spor sevgisi, ahlakını ve topluma yararlı bireyler olma yolunda üzerimize düşen asli görevimizi yerine getirdiğimize inanıyorum” diye konuştu.

21 bin öğrencinin judoyla buluşmasına öncülük edecek protokol, işbirliğinde bulunan kurumlar tarafından imza altına alındı.

Düzenlenen protokol töreninde; İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, Diyarbakır GSİ Müdürü Mehmet Demir, Federasyon Başkanımız Danışmanı Bünyamin Er, Gözlemciler Kurulu Başkanı ve Mülkiye Baş Müfettişi Yener Yüksel, Federasyonumuz Eğitim Kurulu Üyesi Osman Gökcül ve Diyarbakır İl Temsilcimiz Mustafa Beyaz hazır bulundular.