Emniyet teşkilatının göz bebeği kadın polis adayları Judo ile en zor görevlere hazırlanıyorlar


11/02/2020 13:27

Polis Akademisine bağlı Elmadağ’da bulunan Şehit Mustafa Büyükpoyraz POMEM Müdürlüğü'nde eğitim gören kadın polis adayları, "Güven Masalarında" alacakları görevler kapsamında zorlu bir saha eğitiminden geçiyorlar.

POMEM Müdürü Salavat Mete Pınar, “Şimdiye kadar toplamda 7 bin 500 öğrenci mezun ettik teşkilatımız saflarına katıldılar. Şu anda da eğitim ve öğretime devam eden tamamı kadın 1000 öğrencimiz bulunmakta” ifadelerini kullandı.

POMEM Müdür Yardımcısı Kenan Eser, “Temel polislik eğitiminin yanı sıra hem halkla iç içe oldukları için hem de iletişim manasında da kuvvetli olmaları gerekli olduğunu düşündüğümüz için kadın polis adayları, etkin müdahale ve judo konusunda da özel eğitim alıyor” diye konuştu.

Hali hazırda eğitim gören kadın polis adayları, "Güven Masalarında" görev alacak. İşte tam da bu sebeple zorlu bir saha eğitiminden de geçiyorlar.

Sabahın ilk ışıklarıyla spor faaliyetlerine başlıyorlar. Eğitimler gün boyu devam ediyor.

Kadın polis adayları, Polis Müdahale Yöntem ve Teknikleri eğitimleri kapsamında da Judo eğitimi alıyorlar.

Bu çalışmalara aynı zamanda Federasyonumuz As Başkanı, Uluslararası Judo Federasyonu (IJF) Asker ve Polis Komisyonu Dönem Başkanı seçilen (IJF) Uzman Eğitmeni Kaya Gezeker'in nezaretinde yapılıyor.

Gezeker, konuyla ilgili olarak, “Öğrencilerimizin görev esnasında karşılaşabileceği zorluklarda ne şekilde hareket etmeleri gerekiyor, ani beklenmedik olaylarda nasıl bir duruş sergilemeleri gerekiyor, olaylar esnasında şahıslara ne şekilde ve ne açıdan yaklaşmaları gerekiyor boyutunda Judo eğitimi veriyoruz” dedi.