Bakan Kasapoğlu, “Sporunun kardeşlik, dostluk ve birleştirici anlayışını hep birlikte hissettik”


17/01/2020 18:15

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, beş gün süren Spor Kulüpleri ve Federasyonları Çalıştayı'nın kapanış konuşmasında, sporun kardeşlik, dostluk ve birleştirici anlayışını hep birlikte hissettiklerini ifade ederek, “İnanıyorum ki Spor Kulüpleri ve Federasyonları Yasası bizlerinde destekleriyle meclisimiz tarafından gündeme alınacaktır. Önümüzdeki süreçte sonuçları paylaşacağız” dedi.

Bakanlık tarafından düzenlenen çalıştayın son gününde değerlendirmede bulunan Bakan Kasapoğlu, şunları kaydetti:

“Sizler gibi yol arkadaşı herkese nasip olmaz. Bu vesileyle bu güzel tabloda emeğe alın teri döken tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Aile ortamında nasıl olması gerekiyorsa biz de ona yakışır şekilde son güne geldik. Cumhurbaşkanımız, 2019 yılını tüm yönleriyle birlikte son 18 yılı halkımıza milletimize güzel bir sunumla aktardı. Burada gördük ki ülkemizin her alanda sanayisiyle ekonomisiyle ulaşımıyla sağlığıyla turizmiyle sporuyla şahlanışını tekrar görmüş olduk.

Dolu dolu geçen enine boyuna derinlemesine tartışmaların, konuşmaların, fikir alışverişlerinin yer aldığı tüm oturumların çok bereketli verimli keyifli programlar gerçekleştirdik. Bu ülkenin tüm olanaklarını ve en büyük imkanı, varlığı olan gençleri, yarınlara çok daha güçlü hazırlamak. Ben sizlerden buradaki dinamizminizi inancınızı ve ümitli oluşunuzu her daim diri tutmanızı istirham ediyorum. Türk sporu için el ele omuza omuza, gönül gönüle vereceğiz. Elbette bazen önümüze engeller çıkacak, moralimizi bozan gelişmeler olacak. Asla bizler hiçbir zaman azmimizi motivasyonumuzu azaltmayacağız. İnadına daha çok çalışacağız, daha güçlü olacağız. Birliğimizi, beraberliğimizi inadına daha sıkı tutacağız. Kenetleneceğiz.

Tesis yatırmalarımızın 18 yılda geldiği nokta, tüm doğal güzellikleri, insan kaynağını bir araya getirdiğimizde spor turizmi açısından da bizlerin çok daha yukarılarda olmamız gerektiğini gösteriyor. Tesis eksiklerimizi hızlıca gidereceğiz. İnsan odaklı spor politikamızı insana yatırımı bundan sonra daha çok gündeme alacağız. Bu nokta da yine siz değerli kulüplerimiz, federasyonlarımız, sporcularımıza, gençlerimize ve bakanlığımız çok kıymetli ekibine teşekkür ediyorum. Gençlerimizin 2019 yılında gösterdiği performans hepimizi yarınlar adına umutlandıran bir grafiği ortaya koydu. İnşallah olimpiyat sürecinde irtibatımızı idari anlamda, finansal anlamda sizleri daha güçlü kılarak daha sistematik ve daha güçlü yapıları teşkil ederek geleceğe yürüyeceğiz. Hepimizin gayesi, bu şanlı milletin ay-yıldızlı bayrağını hep yükseklerde şanıyla dalgalandırmak. Çalıştayımızın sonuçlarının milletimiz ve spor camiamız için hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”