2. Japonya Büyükelçisi Judo Turnuvası büyük ilgi gördü


18/11/2019 18:19

‘Japonya Festivali 2019’ kapsamında Japonya Büyükelçiliği ve Federasyonumuzun ortaklaşa organize ettiği Ankara kulüplerinin katıldığı ‘2. Japonya Büyükelçisi Judo Turnuvası’ büyük ilgi gördü.

Organizasyonun sabah seansında süper minik ve minikler kategorilerindeki müsabakalar yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima ve Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz’un açılış konuşmalarından sonra müsabakalar yıldızlar kategorisindeki karşılaşmalarda dereceye girenlerin belirlenmesiyle turnuva son buldu. Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy turnuvanın açılışında yer aldılar.

12 kulüpten, 209 erkek ve 206 kız judocunun yer aldığı turnuvanın açışlında Bakan Kasapoğlu, Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’nin her branşta madalyalar elde edeceğine inandığını ifade etti.

Büyükelçi Miyajima ise judoda Türkiye ile sürdürülen işbirliğinin güçlendiğini, bu yıl ikincisi yapılan bu turnuvanın bunun göstergesi olduğunu kaydetti.

Federasyon Başkanımız Huysuz ise bir yıl önce açılışı yapılan federasyon hizmet binasında Japon Büyükelçisi Judo Turnuvası’nın ikincisini düzenlemekten heyecan ve onur duyulduğunu belirterek, “İşbirliğimiz ve dostluğumuz katlanarak devam edecektir” dedi.