Marakeş’te ilk madalya Salih Yıldız’dan ‘bronz’


16/10/2019 19:22

Gençler Dünya Judo Şampiyonası’nın ilk gününde tatamiye çıkan judokalarımızdan erkekler 60 kiloda Salih Yıldız, dünya üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

81 ülkeden 223 kadın ve 294 erkek judokanın yer aldığı şampiyonanın ilk gününde Salih Yıldız, ilk turu maç yapmadan geçti. İkinci maçında Mogol Temuujin Ganburged’i ve üçüncü turda Japon Ryunosuke İchikawa’yı ipponla yenen Yıldız, çeyrek finalde Azerbaycanlı Ahmad Yusifov’a yenildi ve repesaja kaldı. Arjantinli Carlos Maldonado’yu 17 saniyede ve bronz madalya karşılaşmasında Türkmenistanlı Hakberdi Jumayev’i ipponla yenen Salih Yıldız üçüncülük kürsüsünde yer aldı. Judokamız, Finlandiya’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda birincilik kürsüsünde yer almıştı.

Kadınlar 48 kiloda Tuğçe Beder ilk karşılaşmasında Portekizli Raquel Brit’yu 18 saniyede, ikinci turda İngiliz Sian Babrowka’yı, çeyrek finalde Kuzey Koreli J.Hung Kim’i ipponla yenerek yarı finale yükseldi. Beder bu turda Fransız Shirine Boukli’ye yenildi ve bronz madalya için Kuzey Koreli S. Song Jon ile karşılaştı. Rakibine yenilen Tuğçe Beder sıkletinde beşinci oldu.

Şampiyonaya iyi başlayan Mihraç Akkuş, ilk turda Sırp Nemanja Miliç’i ikinci maçında Cezayirli M. Amine Tahra’yı ipponla yendi. Üçüncü maçında Japon Ken Suematsu karşısında waza-ari puanıyla öne geçti. Ancak rakibinin iki waza-ari puanına karşılık veremedi ve yenildi.

Gençler Dünya Şampiyonası’nın ikinci gününde kadınlar 63 Kg’da Minel Akdeniz tatamide madalya mücadelesi yapacak.Judokamız ilk tur maçında Japon Asumi Ura ile karşılaşacak.